Hizbullah: Senin dişin bize geçmez

Geçtiğimiz günlerde Hür Dava Partisi (HÜDA-PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, seçimlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı destekleme kararı aldıklarını açıkladı. Gündeme oturan konu üzerine Emekli Albay Hasan Ailla Uğur’un Hizbullah hakkında anlattığı da video sosyal medyada viral oldu.

Hizbullah: Senin dişin bize geçmez
TAKİP ET Google News ile Takip Et

AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş ve AKP Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, HÜDA PAR Genel Merkezi’nde, HÜDA-PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu ve beraberindeki heyetle görüştü.

Yaşanan görüşmeler sosyal medya kullanıcıları arasında tartışmalara yol açtı. Emekli Albay Hasan Atilla Uğur’un Hizbullah hakkında konuştuğu video, sosyal medyanın gündemine oturdu. Uğur, videoda Hizbullah’ın o dönem üst düzey yetkilerle olan bağını anlatıyor.

Uğur’un videodaki konuşması şöyle:

“Mardin’den kimse Kızıltepe’ye gelmiyor. Kızıltepe, PKK ile Hizbullah’ın birbirini vurduğu bir yer haline gelmiş. Hizbullah, takorev marka tabanca kullanarak kahpece ensesinden vuruyor, öbür taraf bombalı eylem yapıyor, çoluğunu çocuğunu öldürüyor. Artık kimsenin güvencesi kalmamış. Bir gün timlerimden bir tanesi telsizle bildiriyor. ‘Komutanım bir evde arama yaptık; 2 kalaşnikof bulduk, 2 tane takarof silah bulduk, 2 kişiyi de yakaladık’, getirin dedim.

Aşağı nezerahatneye koyduk. savcılığa haber vereceğim, tim komutanı geldi yanıma dedi ki komutanım bunlar pkkya benzemiyor. bunlar çok rahatlar dedi.hemen nezarethaneye indim. ‘Kimsiniz siz’ dedim. Hiç unutmuyorum, 30-35 yaşlarında böyle sakallı biri. ‘Yüzbaşı…’ dedi, ‘Senin bize dişin geçemez, bizi bırak’ dedi. ‘O aldığın silahları da güzel bir temizlet, öyle ver bize’ dedi. Tabii kendimize hakim olmak zorundayız. Hemen yanındaki atıldı, ‘Biz Hizbullah’ız bizi hemen bırak’. O sırda astsubayım koştu, ‘komutanım Diyarbakır’dan telefon var, askeri hattan’. geliyorum dedim, yukarı çıktım, açtım. Üst düzey bir yetkili dedi ki, ‘Sen oraya yeni geldin, bırakın onları. Onlar bizim düşmanlarımızı vuruyorlar, PKK’ya karşı savaşıyorlar’. Dedim ki, ‘Terör örgütünün iyisi kötüsü olmaz, kesinlikle bırakmıyorum. Biraz sonra da tutuklanacaklar’. Bir memnuniyetsizlikle telefonu çat diye yüzüme kapattı’.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme