Hızı düştükçe müşteri kaybı artıyor

Dijital pazarlama strateji unsurlarından web siteleri, tüketim hızının artmasıyla e-ticarette öne çıkmak isteyen işletmeler için hayati önemde. Dijital Pazarlama Okulu Kurucusu Yasin Kaplan, web site hızı 1,5 saniyeden fazla işletmelerin müşterilerinin yüzde 20'sini kaybettiğini söyledi

Kullanıcılar, sosyal medyada posttan hikayeye, videolarla vakit geçirmeye kadar internette zaman geçiriyor. Haber okuma, e-posta takip etme ve oyun oynama gibi aktiviteler sırasında gördükleri reklam ve içerikler, web sitelerini ziyaret etmelerine neden oluyor. İşletmelerin online varlığını güçlendirmek, rekabet avantajını elde etmek ve hedef kitleyi genişletmek için profesyonel web sitesine sahip olmak önemli. İşletmelerin başarısını artırmak ve geleceğe yönelik sağlam adım atmak için her aşamanın dikkatli planlanması gerektiğini söyleyen Dijital Pazarlama Okulu Kurucusu Yasin Kaplan, web site performansını artırmak için ipuçlarını sıraladı:

TEKNİK ALT YAPIDA İYİLEŞTİRMELER YAPIN

Web sitenizin teknik altyapısını güçlendirmek, hızlı yüklenme süreleri ve düşük kullanıcı terk oranları sağlar. Yeni nesil kodlama teknikleri ve hafif tema kullanımı, kullanımı deneyimini olumlu etkiler. Teknik olarak optimize edilmiş olması gerekir çünkü arama motorları ve sosyal medya platformları teknik olarak hızlı açılan sade ve iyi kodlanmış web sitelerini pozitif buluyor ve reklam maliyetlerini düşürüyor. Ayrıca organik sıralamanızı daha yukarıya çıkarabiliyor. E-ticaret altyapısı olarak hazır temalar da kullanılabilir. Ancak bu temalar üzerinden teknik iyileştirmeler yapılması gerekir. 

KULLANICI ODAKLI TASARIM

Estetik tasarım, kullanıcıların siteyi kolay gezip içeriğe hızlıca ulaşmasını sağlar. Kullanıcılar sitelere girerken tasarıma dikkat ediyor. Sitede nitelikli zaman geçirmesi, hızlı sonuç vermesi, tıkladığında hızlı açılması önemli. İçeriklerin, kullanıcının okuyabileceği ve tüketebileceği şekilde olması, görsellerin ilgi çekiciliği, videoların optimize edilmiş, hızlı açılan ve yüksek çözünürlüklü olması gibi metrikler var. 

SEO UYUMLU İÇERİK YÖNETİMİ

Sitesinin anahtar kelimeleriyle ilgili bilgi yazmayı arama motorları ve sosyal medya platformları sever. Bunları doğru belirlemek, web sitesinin organik arama sonuçlarında üst sıralarda çıkmasını sağlar.

MOBİL OPTİMİZASYON

Kullanıcıların yüzde 85’i interneti mobil olarak kullanıyor. Web sitesinin masaüstü optimizasyonu yanında mobil optimizasyonunu da yapmak gerekiyor. Tüm cihazlarda açılabilir ve yine hızlı açılan, içerikleri mobile göre optimize edilmiş web siteleri önemli. Bu reklam maliyetlerini düşürmeyi, organik sıralamayı yükseltmeyi ve daha nitelikli trafik kazanılmasını sağlar.

ANALİZ VE İZLEME

Performans izleme araçları kullanılarak sitenin performansı düzenli izlenmeli. Farklı içerik ve tasarım varyasyonlarını test ederek en iyi performanslar belirlenip yol haritası çıkarılabilir. Kullanıcıların deneyimlerine ait geri bildirimler toplanıp analiz edilerek site performansı iyileştirilebilir.

Bakmadan Geçme