“Hizmet etmiyorsunuz, devleti engellemeyin”

Yeni İzmir gazetesinden Sıla Arabacıoğlu’nun haberine göre, İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2026 yılında ev sahipliği yapmaya hak...

“Hizmet etmiyorsunuz, devleti engellemeyin”
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yeni İzmir gazetesinden Sıla Arabacıoğlu’nun haberine göre, İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2026 yılında ev sahipliği yapmaya hak kazandığı Uluslararası Bahçe Bitkileri EXPO’nun ilk önce Pınarbaşı’nda ardından Yeşildere bölgesinde yapılacağını duyurmasının ardından tartışmalar yaşanmaya başladı.

Vatandaşın, planların iptaline ilişkin açtığı davada mahkeme, bilirkişi kararının doğrultusunda yürütmeyi durdurma kararı verdi. Planların imar mevzuatına, planlama esaslarına, şehircilik ilkelerine, kamu yararına ve hukuka uygun olmadığı ifade edildi. AK Parti Konak eski Başkanı ve AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Sait Başdaş da “Yıllardır İzmir’e zarar veriyorsunuz,  bu en büyüklerinden birisiydi. Zaten hizmetiniz yok, devleti engellemeyin” ifadelerini kullandı.

Haber

AK Parti Konak eski Başkanı ve AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Sait Başdaş

“İNSANLARI MAĞDUR ETTİNİZ”

İzmirli vatandaşların bir buçuk yıl vakit kaybettiğini vurgulayan Başdaş, “Çevre ve Şehircilik Bakanımız, buraya güzel bir proje yapıp köyü görünümü kaldıracaktı. İnsanlar 30 yıldır kentsel dönüşümü bekliyordu. Devletin yapacağı projeyi engellemek için Pınarbaşı’ndaki EXPO, Yeşildere’ye taşındı. Yıllardır İzmir’e zarar veriyorsunuz,  bu en büyüklerinden birisiydi. Zaten hizmetiniz yok, devleti engellemeyin. Ama siz yıllardır ‘Hükümet bizi engelliyor’ diyorsunuz. Kim kimi engelliyor? Siz burada bir buçuk yıl insanları bekletip mağdur ettiniz. Bir de utanmadan gidip oradaki binaları boyayıp kentsel dönüşüm yapılmış gibi ya da sanki o boya insanları tatmin edecek gibi bir hareket yaptılar. 14 Mayıs’ta vatandaşlar, en iyi cevabı verecek” dedi.

“EXPO YALANINI UYDURDULAR”

Başdaş, EXPO’nun kentsel dönüşümü engellemek için bir bahane olduğunun altını çizerek, “Orada vatandaşlar sadece zaman kaybetmediler psikolojileri bozuldu. Beni arayıp ‘Başkanım bizi kurtarın’ diyorlardı. Orada büyük bir rant vardı. Belediyeye yakın insanlar, oradan ev topladı. Madem EXPO olacaktı neden evler alındı? EXPO’nun 2026’ya yetişmesi imkânsız. Daha altyapı yapılmadı. Zaten o yalandı, bakanlığın projesini engellemek için bunu yaptılar. Çünkü biliyorsunuz orası protokol caddesiydi. Eğer devlet orada proje yapmış olsaydı İzmirliler CHP zihniyetinin hiçbir şey yapamadığını görüp ‘Yaparsa AK Parti yapar’ diyecekleri için EXPO yalanını uydurdular” ifadelerini kullandı.

Haber

Küçükada Muhtarı Sabriye Karakaya

“KÜÇÜKADA EXPO’YA DUR DEDİ”

Küçükada Muhtarı Sabriye Karakaya ise konuya yönelik olarak, “Davayı kazancığımızı biliyorduk haklı olduğumuzu biliyorduk. 1 yıldır mücadele ediyorduk. Sıkıntıdan kalp krizi geçirenler var. Burada kötü günler geçirdik. Yeşil koridor yapacağız diye bu kadar insan sokağa atılmaz. Tunç Başkan ‘Kimsenin gözyaşı üzerine bu projeyi yapmam’ dedi ama hala devam ediyordu. Anlaştıkları kişiler beni ilgilendirmiyor, biz kazandık. Yani kısacası Küçükada EXPO’ya dur dedi. Adalet, kanun bizden yana. Demek ki Türk adaletine güvenilirmiş. Bu başarı Küçükada’nındır. Biz çıkar peşinde koşmadık, mahallemizin hakkını savunduk” dedi.

 

(Y.K.)

Bakmadan Geçme