“Hukuksuzluğun resmi”

İzmir'in Küçük Çiğli Mahallesi'nde bulunan park alanının özelleştirilmesi kararıyla birlikte yapılaşmanın önü açıldı. Söz konusu karara,...

“Hukuksuzluğun resmi”
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İzmir’in Küçük Çiğli Mahallesi’nde bulunan park alanının özelleştirilmesi kararıyla birlikte yapılaşmanın önü açıldı. Söz konusu karara, Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi, “Hukuksuzluğun filmi kaç defa daha çekilecek” diyerek tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, mülkiyeti Maliye Hazinesi’ne ait olan Çiğli’nin Küçük Çiğli Mahallesi’nde bulunan Büyük Gül Parkı özelleştirildi.

Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi de “Hukuksuzluğun filmi kaç defa daha çekilecek!” diyerek karara tepki gösterdi.

Yeni İzmir gazetesinden Berivan Kaya’nın haberine göre, Sosyal ve kültürel tesis yapılmak üzere kamu eline geçmiş bir alanın, imar planı değişikliği yoluyla gelişme konut alanı olarak kullanım kararı getirilmek suretiyle özel ve tüzel kişilere satılması planlama esasları ve şehircilik ilkelerine ayrılığı olduğunu belirten ŞPO, “Kentlinin sosyal ve teknik altyapı ihtiyacını karşılayacak nitelikte olan ve kamusal kullanıma ayrılmış bir mülkün, yeniden onaylanan imar planı değişiklikleri ile özelleştirilmesinde ısrar edilmesi bilim ve akla tamamen aykırılık teşkil etmektedir. Halkın ortak yararını hiçe sayan tamamen rant amaçlı bu akıl dışı girişime karşı başta İzmirlileri olmak üzere hukuka inancı olan  tüm kurum ve kuruluşları itirazlarını yüksek sesle ifade etmeye davet ediyoruz” ifadeleri kullanıldı.

 

(Y.K.)

Bakmadan Geçme