• Haberler
  • Gündem
  • İBB Başkanı İmamoğlu’ndan yerel seçim açıklaması: Bizim bu dönem gitmeye niyetimiz yok

İBB Başkanı İmamoğlu’ndan yerel seçim açıklaması: Bizim bu dönem gitmeye niyetimiz yok

İmamoğlu, olası bir İstanbul depremine hazırlanmanın 80 yıl geçse de mümkün olmadığını ifade etti. Hızlı olmanın,...

İmamoğlu, olası bir İstanbul depremine hazırlanmanın 80 yıl geçse de mümkün olmadığını ifade etti. Hızlı olmanın, aynı zamanda hata yapmak anlamına gelmediğini vurgulayarak, “Bu işin partisi, siyaseti olmaz. Ben bunu görüyorum ve ayıplıyorum ama bunun üstesinden geleceğiz” dedi.

Kiptaş’ın sabit taksitle sosyal konutlar üreten tek kurum olduğunu belirtti ve kamu bankalarının kapılarını açması gerektiğini söyledi.

İmamoğlu, depremle ilgili çözüm için bütün kurum ve kuruluşların birlikte çalışması gerektiğini ifade etti. Kamu bankalarının kapılarını açması gerektiğini vurguladı.

İmamoğlu, İstanbul Belediye Başkanlığı’nın 16 milyon İstanbullunun olduğunu söyleyerek, “Belediye Başkanı seçimle gelir, seçimle gider. Bizim bu dönem gitmeye niyetimiz yok” açıklamasında bulundu. İmamoğlu, Kanal İstanbul ve askeri alanların imara açılması konularına değinerek, “Halkçı çözüm gerekiyor” ifadesini kullandı.

İmamoğlu, İstanbul için daha büyük hedefler koyacaklarını ve yeni dönemde yüzbinlerce yurttaşı güvenli konutlara kavuşturmak için çalışacaklarını belirterek, “İstanbul için başta deprem meselesi için daha büyük hedefler koyacağız” dedi.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme