İBB kreş ücretlerine zam

İBB Meclisi temmuz ayının üçüncü oturumunda kreş ücretlerine yüzde 100 zam kararı aldı. Daha önce bin...

İBB Meclisi temmuz ayının üçüncü oturumunda kreş ücretlerine yüzde 100 zam kararı aldı. Daha önce bin 200 lira olan kreş ücreti 2 bin 500 liraya çıktı

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi, temmuz ayının üçüncü oturumu, Meclis 1. Başkanvekili Nuri Aslan başkanlığında Saraçhane’deki belediye binasında gerçekleştirildi. Kreş ücretlerinden otopark tahsislerine, imar düzenlemelerinden kentsel dönüşüm desteklerine kadar pek çok konu mecliste görüşüldü ve karara bağlandı.

İBB Meclisi, Çocuk Hizmetleri Şube Müdürlüğünün teklifi ile “Yuvamız İstanbul” çatısı altındaki İBB kreşlerinde uygulanan ücret tarifesini revize etti. 2024 yılı için belirlenen yeni tarifeye göre, daha önce bin 200 lira olan kreş ücreti, 2 bin 500 liraya yükseltildi. Karar, mecliste oy birliği ile kabul edildi.

OTOPARK TAHSİSİ İPTAL EDİLDİ

Pendik Doğu Mahallesi’nde 2020’de alınan kararla dolgu alanının 10 yıllığına otopark olarak işletilmesi amacıyla Pendik Belediyesine tahsis kararı iptal edildi.

PARKLARLA İLGİLİ DÜZENLEME

Bahçelievler Kocasinan Mahallesi’nde bulunan Fetih, Erzurumlu İbrahim Hakkı ve Kıbrıs parklarının tahsis kararları yeniden düzenlendi. Fetih Parkı’nın üzerindeki ticari alanlar İBB’nin tasarrufunda kalırken, Erzurumlu İbrahim Hakkı ve Kıbrıs parkları, ticari alanlarıyla birlikte 5 yıllığına Bahçelievler Belediyesine tahsis edildi. Yapılan müzakerelerin ardından teklif komisyondan geldiği şekliyle oy birliği ile kabul edildi.

KENTSEL DÖNÜŞÜM KOLAYLIĞI

Meclis, Bakırköy ilçesi için önemli bir imar planı maddesini kabul etti. Alınan karar ile kentsel dönüşüm kapsamında evlerini yenilemek isteyen Bakırköylüler, alan ve parsel birleştirme şartı aranmadan evlerini dönüştürebilecek.

EVİNİ YENİLEMEK İSTEYENE MADDİ YARDIM

İBB, riskli yapılarını KİPTAŞ ile yenilemek isteyen hak sahiplerine, gelir durumlarına göre toplam maliyetin yüzde 40 ile yüzde 65’i oranında destek sağlayacak. Riskli binalarda oturan emeklilere 9 bin TL, diğer hak sahiplerine ise 7 bin TL kira yardımı yapılacak.

İTÜ İLE İŞBİRLİĞİ

İBB Meclisi, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ile İstanbul’un afete dayanıklılığını arttırmak amacıyla yapılacak çalışmalarda danışmanlık hizmeti almak üzere işbirliği protokolü imzalanmasına karar verdi.
Tüm maddelerin görüşülerek karara bağlanmasının ardından meclis tatile çıktı. Ağustos ayında kapalı olacak olan meclis 9 Eylül’de toplanacak.

HABER MERKEZİ 

Bakmadan Geçme