İBB meclis toplantısında kavga çıktı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi nisan ayı meclis toplantısında “cami sattınız” sözleri üzerine AKP ve CHP’li meclis üyeleri...

İBB meclis toplantısında kavga çıktı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İstanbul Büyükşehir Belediyesi nisan ayı meclis toplantısında “cami sattınız” sözleri üzerine AKP ve CHP’li meclis üyeleri arasında kavga çıktı. Meclis üyeleri birbirlerinin üzerine yürüdü.

2022 yılı faaliyet raporu görüşmeleri sırasında İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde gergin anlar yaşandı. AKP Grup Başkanvekili Tevfik Göksu’nun konuşması esnasında CHP grubundan bazı meclis üyeleri, Esenler ilçesinde cami arazilerini sattığını iddia etti. Bunun üzerine Göksu, “Haddini bileceksin, hadsiz. Terbiyesiz. Biz cami satmayız, cami yaparız, siz cami yıkarsınız” diyerek tepki gösterdi. Bu sözler gerilimi artırdı ve meclis üyeleri birbirlerine doğru yürüdü.

Oturumu yöneten başkan, meclis üyelerinden salonu boşaltmalarını ve bir süre ara verileceğini duyurdu. Ancak meclis üyeleri, meclisden çıkmayarak gerilimi sürdürdü.

Gerginliğin sona ermesinin ardından Tevfik Göksu, konuşmasına devam etti. Mevzuata göre böyle kararların alınabildiğini ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin cami ve okul yerlerini hazineye devrettiğini belirtti.

 

(Y.K.)

Bakmadan Geçme