• Haberler
  • Asayiş
  • İçişleri Bakanı Yerlikaya: Discord tehdit videosu kurgu

İçişleri Bakanı Yerlikaya: Discord tehdit videosu kurgu

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Discord adlı uygulama üzerinden tehdit edildiğini iddia eden E.N.B. isimli kızın sosyal medyada yayımlanan videosunun kurgu olduğunu açıkladı. 

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Discord adlı uygulama üzerinden tehdit edildiğini iddia eden E.N.B. isimli kızın sosyal medyada yayımlanan videosunun kurgu olduğunu açıkladı. 

Bir kız çocuğunun, Discord üzerinden zorla şiddet uygulandığı ve cinsel içerikli görüntülerinin ailesine gönderilmekle tehdit edildiğine dair videolar sosyal medyada geniş bir yankı uyandırmıştı. Bunun üzerine İçişleri Bakanlığı, olayla ilgili derhal inceleme başlattı.

KORUMA ALTINA ALINDI 

Bakan Yerlikaya, Siber Daire Başkanlığı’nın yaptığı araştırmalar sonucunda videonun kurgusal olduğunun tespit edildiğini belirtti. Yerlikaya'nın açıklamasına göre, İzmir Emniyet Müdürlüğü ekipleri E.N.B. adlı çocuğu koruma altına alarak ifade işlemlerini psikolog eşliğinde gerçekleştirdi.

İçişleri Bakanı Yerlikaya: Discord tehdit videosu kurgu

“EKİPLERİMİZ TARAFINDAN GÖZALTINA ALINMIŞTIR”

Bakan Yerlikaya, sosyal medya üzerinden yapılan provokatif paylaşımlara karşı vatandaşları uyararak, siber devriyelerin bu tür algı çalışmaları yürütenlerin peşinde olduğunu vurguladı. Bakan Yerlikaya, yaptığı paylaşımda şu açıklamalarda bulundu: 

"Siber Daire Başkanlığımız bir kız çocuğunun sosyal medyadaki 'Bir Program' üzerinden tehdit edildiğine dair paylaşılan videodaki görüntüleri incelemiştir. Yapılan incelemede videonun kurgu olduğu belirlenmiştir. İzmir Emniyet Müdürlüğü ekiplerimiz, E.N.B. adlı çocuğu adresinde muhafaza altına almıştır. İfade işlemleri psikolog eşliğinde Cumhuriyet Savcısı tarafından gerçekleştirilecektir. E.N.B. adlı çocuğun 'tehdit ve şantaja maruz kaldığı' sözde görüntüleri, 'Halkı yanıltıcı şekilde internet üzerinden yayınlayan ve dezenformasyon' yapan T.D. adlı 18 yaşındaki şahıs ise Ankara Emniyet Müdürlüğü ekiplerimiz tarafından gözaltına alınmıştır. Aziz milletimizi sosyal medya üzerinden yapılan provokatif paylaşımlara, algı çalışmalarına karşı bir kez daha uyarmak istiyorum. Siber devriyelerimiz, sosyal medya üzerinden provokatif paylaşımlarda bulunan, algı çalışması yürüten, halkımız arasında kin ve düşmanlık tohumları ekmeye çalışanların her an ensesindedir. Bu tür paylaşım yapanları tek tek yakalayacağız."

Bakmadan Geçme