• Haberler
  • İzmir
  • İEF'te Yaratıcı Kent Teknolojileri temalı ideathon düzenlendi

İEF'te Yaratıcı Kent Teknolojileri temalı ideathon düzenlendi

İzmir Enternasyonal Fuarı, İzmir Ekonomi Üniversitesi'nin öncülüğünde gerçekleştirilen Create in İzmir Projesi kapsamında, İzmir İnovasyon ve Teknoloji AŞ iş birliğiyle düzenlenen Yaratıcı Kent Teknolojileri temalı Ideathon etkinliğine ev sahipliği yaptı.

Bu etkinlikte, 13 farklı grup İzmir’in geleceği için yenilikçi çözümler geliştirmek amacıyla yarıştı. Etkinlikte, Urbanverse isimli grup, kültürel miras alanlarında yangın riskini azaltmaya yönelik geliştirdikleri “Yangın Risk Analizi: Veriye Dayalı Güvenlik Projesi” ile birincilik ödülünü kazandı.

Kent Teknolojilerine Odaklanıldı

Yaratıcı Kent Teknolojileri temalı Ideathon’un sunumları, İzmir İnovasyon ve Teknoloji AŞ standında gerçekleştirildi. Etkinlik, İzmir’in kentsel gelişimine katkı sağlayacak yaratıcı ve yenilikçi projelerin ortaya çıkmasına zemin hazırladı. Katılımcılar, deneyimli mentörlerle birebir çalışma fırsatı buldu ve projelerine yönelik profesyonel rehberlik aldılar. Bu süreç, katılımcılara yenilikçi projeler geliştirme ve farklı bakış açılarıyla iş birliği yapma imkanı sunarken, geniş bir network oluşturma fırsatı da sağladı. Bu sayede, katılımcılar hem kariyerlerinde hem de projelerinde önemli adımlar atma şansı elde ettiler.

İEF'te Yaratıcı Kent Teknolojileri temalı ideathon düzenlendi

Ödüller ve Staj Fırsatları

Ideathon’un sonunda, Urbanverse Grubu birincilik ödülü olarak İZFAŞ tarafından 30 bin TL değerinde hediye çeki ile ödüllendirildi. Ayrıca, ilk üçe giren gruplara İzmir İnovasyon ve Teknoloji AŞ tarafından mentörlük desteği sağlanacağı ve öğrencilere staj fırsatları sunulacağı duyuruldu. Bu destekler, katılımcıların projelerini daha da geliştirmeleri ve kent teknolojilerine yönelik yenilikçi çözümleri hayata geçirmeleri için önemli bir adım olarak öne çıkıyor.

Create in İzmir Projesi

Create in İzmir Projesi, İzmir Ekonomi Üniversitesi tarafından EGİAD, İzmir Vakfı ve İZKA ortaklığıyla yürütülen bir girişim. Proje, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti’nin mali desteğiyle, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın Rekabetçi Sektörler Programı kapsamında hayata geçiriliyor. Bu proje, İzmir’in yaratıcı sektörlerdeki potansiyelini artırmayı ve kent teknolojileri alanında yenilikçi çözümler geliştirmeyi hedefliyor.

Bakmadan Geçme