• Haberler
  • Eğitim
  • İEÜ'nün yetiştirdiği geleceğin liderleri mezun oldu

İEÜ'nün yetiştirdiği geleceğin liderleri mezun oldu

​​​​​​​İzmir Ekonomi Üniversitesi'nde (İEÜ) yüksek lisans ve doktora eğitimlerini başarıyla tamamlayan 191 öğrenci, coşkulu bir mezuniyet töreniyle diplomalarını aldı. Öğrenciler, mutluluklarını keplerini havaya fırlatarak kutladı.

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), yüksek lisans ve doktora programlarını başarıyla tamamlayan 191 öğrencisini mezun etmenin gururunu yaşadı. Balçova’daki kampüste düzenlenen mezuniyet töreni, öğrencilere eşlik eden aileler ve akademisyenler sayesinde renkli görüntülere sahne oldu. Uzun süredir hayalini kurdukları diplomalarına kavuşan öğrenciler, cübbelerini giyip keplerini havaya fırlatarak mutluluklarını sevdikleriyle paylaştı.

Törenin açılış konuşmasını yapan İEÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Hakan Abacıoğlu, lisansüstü eğitimin önemine vurgu yaptı. Prof. Dr. Abacıoğlu, “Lisansüstü eğitim, bireylerin bilgi ve becerilerini artırarak ülkemizin ihtiyaç duyduğu nitelikli insan kaynağını yetiştirmeyi hedefler. Bu süreçte kazandığınız yetkinlikler, sadece sizin değil, ülkemizin ve dünyanın da kazancıdır. Bugün aldığınız diplomalar, üniversitemizin varlık nedenlerini gerçekleştirdiğinin bir göstergesidir. Sizlere, bu anlamı bizlere yaşattığınız için teşekkür ediyorum” dedi.

İEÜ Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mehmet Efe Biresselioğlu ise, üniversitenin 9 doktora ve 29 yüksek lisans programıyla ülkemizin nitelikli insan kaynağını yetiştirdiğini belirtti. Bu yıl 15 doktora öğrencisini mezun ederek bir ilki gerçekleştirdiklerini ifade eden Prof. Dr. Biresselioğlu, bunun sadece üniversite için değil, ülkemiz için de büyük bir gurur kaynağı olduğunu söyledi.

Mezunları yeni ufuklara yelken açan bir tekneye benzeten Prof. Dr. Biresselioğlu, öğrencilerine şu anlamlı mesajı verdi: “Lisans eğitimi, teknenizin inşasını ve denize açılmak için gerekli olan temel donanımları sağlar. Ancak asıl yolculuk, lisansüstü eğitimle başlar. Rüzgarı arkanıza alarak yeni bilgilere yelken açarsınız. Fırtınalarla mücadele eder, engin denizlerde yol alırsınız. Her yeni bilgi, teknenizi daha da güçlü kılar. Şimdi sizler, bu teknelerin kaptanları olarak denizlere yelken açıyorsunuz. Rotanız ise bilimin ve aklın ışığında, ülkemizin ve insanlığın geleceğine katkıda bulunmaktır.”

Diplomalarını alarak akademik hayatlarının bu önemli basamağını tamamlayan öğrenciler, aldıkları eğitimin kendilerine kattığı yetkinliklerle geleceğe güvenle bakıyor.

Bakmadan Geçme