İEÜ Tıp Fakültesi'nde yemin töreni

İzmir Ekonomi Üniversitesi Tıp Fakültesi 2023-2024 Akademik Yılı Beyaz Önlük Töreni, kampüste bulunan konferans salonunda gerçekleştirildi. Törende,...

İEÜ Tıp Fakültesi'nde yemin töreni
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İzmir Ekonomi Üniversitesi Tıp Fakültesi 2023-2024 Akademik Yılı Beyaz Önlük Töreni, kampüste bulunan konferans salonunda gerçekleştirildi. Törende, çocuklarını beyaz önlükle ilk kez gören aileler büyük heyecan yaşadı. Törende, İEÜ Tıp Fakültesi’ne bu yıl en yüksek puanla yerleşen Doğa Cansın Okan ve Tıp Fakültesi Öğrenci Temsilcisi Batuhan Çiftçi de konuşma gerçekleştirdi.

İyi hekimin üç önemli özelliği var
Törende öğrencilere seslenen Rektör Prof. Dr. Yusuf Hakan Abacıoğlu, hekimliğe ilk adımı atan öğrencileri tebrik etti, iyi bir doktor olmak adına dikkat edilmesi gereken noktaları paylaştı. Prof. Dr. Abacıoğlu, “Bir hekimi, iyi bir hekim yapan en önemli üç özellikten söz etmek isterim. Bunların ilki, hekimliğin kadim ve evrensel değerleri ile etik ilkelerini meslek yaşamınızın ayrılmaz bir parçası yapmaktır. İkincisi; hastalarınız, yakınları, sağlık çalışanları ve toplumla açık, saygıya dayalı, özenli bir iletişim ve etkileşim kurabilme becerisidir. Üçüncüsü ise bilgi ve bilgiyi kullanma becerisidir. An gelir, bilginiz ve beceriniz ile hastanızın yaşam umudu olursunuz. Değerler, iletişim ve bilgi yaşamınızdan hiç eksilmesin” diye konuştu.

iha

Bakmadan Geçme