İEÜ’den “Afet İletişimi” projesi

İzmir Ekonomi Üniversitesi'nde (İEÜ), İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ebru Uzunoğlu, Dekan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi...

İEÜ’den “Afet İletişimi” projesi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde (İEÜ), İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ebru Uzunoğlu, Dekan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Pınar Umul, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölüm Başkanı Doç. Dr. Selin Türkel ve Yazılım Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Senem Kumova Metin tarafından küresel iklim değişikliğinin de etkisiyle doğal felaketlerin artması üzerine “afet iletişimini” konu alan bir proje hazırlandı.

Bu proje ile 4 akademisyen, afetle müdahale sürecinde görev alan kurumların kendi aralarında kullanacağı, örnek bir ‘iletişim modeli’ hazırlamak hedefinden yola çıktı. Söz konusu proje, TÜBİTAK’tan 1.3 milyon lira destek almaya hak kazandı. Projenin 2 yılda tamamlanması planlanıyor.

Bu kapsamda, 7 bölgeden 10 kente ziyaret yapılacak ve bölgedeki tüm kurum temsilcileri ile görüşülecek ve yapay zeka kullanılarak çeşitli görseller ve veri çalışmaları gerçekleştirilecek.

“ÖRNEK BİR MODEL SUNMAK İSTEDİK”

İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ebru Uzunoğlu, hazırladıkları projenin son yıllarda artan doğal afetler sürecinde “afet iletişimi”ni sağlama noktasında büyük önem taşıyacağını vurguladı. Prof. Dr. Uzunoğlu, “Tüm dünyayı etkileyen iklim değişikliği, ülkemizde de acı yüzünü gösteriyor. Son dönemde yangınların, sellerin, hortumların arttığını görüyoruz. Yakın zamanda yaşadığımız Kahramanmaraş depremi de maalesef bu afet salgınının çok acı bir örneği oldu. İzmirli olarak bizler de yaklaşık 3 yıl önce deprem felaketini yaşamıştık. Tüm bunlar, olası afetlere çok iyi hazırlanmamız gerektiğini gösteriyor. İletişim, hayatın her alanında olduğu gibi afet döneminde de çok önemli. Biz de yakın zamanda afete maruz kalmış kişiler olarak, üzerimize düşeni yapıp yetkililere fikir desteği sağlamak, örnek bir model sunmak istedik” ifadelerini kullandı.

 

Haber Merkezi

(Y.K.)

Bakmadan Geçme