• Haberler
  • Gündem
  • Iğdır'da 13 şehit polis için yapılan Dilucu Şehitleri Anıtı törenle açıldı

Iğdır'da 13 şehit polis için yapılan Dilucu Şehitleri Anıtı törenle açıldı

Iğdır'ın Aralık ilçesinde, 8 Eylül 2015'te PKK'lı teröristler tarafından düzenlenen hain saldırıda şehit olan 13 polis memurunun anısına yaptırılan 'Dilucu Şehitleri Anıtı', düzenlenen törenle açıldı.

Iğdır'da 13 şehit polis için yapılan Dilucu Şehitleri Anıtı törenle açıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

8 Eylül 2015’te Dilucu Sınır Kapısı'nda görevli polis memurlarını taşıyan midibüs ve koruma aracının geçişi sırasında PKK’lı teröristlerce uzaktan kumandalı bomba patlatılmış ve 13 polis memuru şehit olmuştu. Şehitlerin anısına, saldırının gerçekleştiği noktada 13 bayrağın dikildiği ve şehitlerin isimlerinin yazıldığı bir anıt yapıldı. Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

MİRASLARINA SAHİP ÇIKACAĞIZ

İl Emniyet Müdürü Erden Sakarya törende yaptığı konuşmada, "9 yıl önce bu noktada hain terör örgütü tarafından 13 silah arkadaşımızı kaybettik. Onlar vatan, millet ve bayrak uğruna canlarını feda ederek şehadet mertebesine ulaştılar. Bizim görevimiz onların mirasına sahip çıkarak vatanımızı ileriye taşımaktır," dedi.

Iğdır'da 13 şehit polis için yapılan Dilucu Şehitleri Anıtı törenle açıldı

Törene katılan AK Parti Iğdır Milletvekili Cantürk Alagöz, terör örgütlerinin hiçbir zaman emellerine ulaşamayacağını vurguladı ve şehit polislerin isimlerini tek tek okudu. Törende bulunanlar hep bir ağızdan "Burada!" diyerek şehitleri andı.

Denizlili şehit polis memuru Hasan Eser’in babası Serdar Eser ise duygularını paylaşarak, “Bu anıtı görmek bizleri çok mutlu etti. Allah bu anıtı yapanlardan razı olsun,” dedi. Tören, Kur’an-ı Kerim tilaveti ve dualarla devam ederken, anıta karanfil bırakılarak şehitler anıldı.

Bakmadan Geçme