• Haberler
  • Genel
  • İki kez kalbi duran yaşlı adam 8 ay sonra sağlığına kavuştu

İki kez kalbi duran yaşlı adam 8 ay sonra sağlığına kavuştu

Torbalı'da yaşayan Aykut Noyaner'e (73), göğsündeki sıkışıklık nedeniyle başvurduğu hastanede 1 ay entübe kaldıktan sonra boğazından delik açılarak trakeostomi işlemi yapıldı. Yaklaşık 8 ay yoğun bakım ünitesinde kalan ve 2 kez kalbi duran Noyaner, yeniden hayata tutunup, sağlığına kavuştu.

Torbalı’da yaşayan 2 çocuk, 1 torun sahibi Aykut Noyaner, uzun süre KOAH (Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı), kalp yetmezliği ve alerjik astım ile mücadele etti. Yaklaşık 8 ay önce göğsündeki sıkışıklık ve zatürre şikayetiyle Sağlık Bilimleri Üniversitesi Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim Araştırma Hastanesi'ne başvurdu. Noyaner, durumu ağırlaşınca yoğun bakıma alındı ve kısa süre sonra entübe edildi. Çeşitli enfeksiyonlar nedeniyle durumu giderek kötüleşen Noyaner, 7,5 ay süren yoğun bakım tedavisinin ardından 14 Ağustos'ta taburcu oldu.

Taburcu olmanın mutluluğunu yaşayan Noyaner, hastane çıkışında duygularını şu şekilde ifade etti: “Buraya geldiğimde nefes alamıyordum. Ambulans çağırdım, sonra kendimi kaybettim. Burada gözümü açtım. 7 aydır buradayım ve artık eve döneceğim. Sağlığıma kavuşmuş olmak ve nefes almak çok güzel bir duygu. Doğum günümü burada kutladım. Doktorlar ve hemşireler yanımdaydı. Ama şimdi eve gitmek istiyorum. Başlangıçta umutsuzdum ama sonra toparlandım. Hemşireler iyi davrandı ve bilincim açıldı. İnsanlar umutlu olmalı, umudunu kaybetmeden iyileşmek mümkün.”

Noyaner'in hastaneden taburcu edilmesine yardımcı olan yeğeni Sibel Şensertkaya, yaşanan süreci bir mucize olarak nitelendirdi. Şensertkaya, “Bu gerçekten mucizevi bir durum. Dayım kadar ümitli değildik. 32 gün entübe kaldı ve entübasyon sonrası trakeostomi açıldı. Ağır enfeksiyonlar geçirdi ve umudumuz sık sık kırıldı. Ancak doktorlarımız bize umut verdi. 10 gün kritik geçti, 3 ay boyunca kapıda bekledik. Beyin hasarı olup olmadığı, felç kalıp kalmadığı hep soru işaretiydi. Ama doktorlar, dayımı yaşatmayı başardı ve bu süreci atlattı” şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme