• Haberler
  • Gündem
  • İkili bir araya geldi merak edilenleri konuştu… İmamoğlu, 2028’e bakıyor

İkili bir araya geldi merak edilenleri konuştu… İmamoğlu, 2028’e bakıyor

CHP’li Özgür Özel, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu ziyaret ederek çalışmalarından tebriklerini iletti. Gazetecilerin sorularını...

CHP’li Özgür Özel, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu ziyaret ederek çalışmalarından tebriklerini iletti. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan İBB Başkanı İmamoğlu, parti içindeki krizlerin yaşanma sebepleri şöyle anlattı: “Bazen arzu dışında olağan şeyler yaşanabilir, doğaldır. Belirli kararların demokrasiden uzak yaşanan şeyler olması ve bu kulvarın da korunması gerektiği durumun dışında arzu etmediğimiz manzaralar yaşanıyor. Son İstanbul il seçimlerinde buna örnek olarak zira arkadaşlarımızın iradesine 10 bine yakın kongre temaşasını yaşandı. Bu çok özel. Bu seçimin de Türkiye’ye dönük sonuçları olur. İstanbul Türkiye’nin lokomotif gücüdür. Bu bağlamda kurultay da etki edecek sonuçları olur. Biz her zaman parti içindeki mücadelede kendi içinde oluşturduğu süreçlerde halk bizden ne istiyor, memleketin en büyük isteği Anamuhalefet partisinden ne isteniyor diye bakıyoruz. Bunu tartışıyor bunu konuşuyuz. Tek istediğimiz halkımızın istediği güçle yerel seçimleri kazanarak sağlıklı bir 2028 ve 2029’u 5-6 yıllık bir kazanımdır” dedi.

Belediye sayısında artış talebi

CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, gelecek seçimler için belediye sayısını arttırmanın önünde adımlar atılması gerektiğine vurgu yaparak “İstanbul seçimlerinin doğurduğu en büyük sonuç İBB’nin İstanbul’daki 14 belediye başkanlarının çabalarını ve İstanbullulara anlatıp önümüzdeki 31 Mart seçimine doğru kol kola ilerlemesidir. CHP İl Başkanımızın ve ilçe başkanlığından gelmiş olması 39 ilçenizin nasıl gelişmekte olduğunu bilmek önemli bir meseledir. Esas meselemiz buradan sonra İBB’nin başta olmak üzere 14 belediyenin 30’lu belediyeye çıkarmaktır” dedi.

Gizli protokol rahatsızlığı

İBB Başkanı İmamoğlu, vatandaşın rahatsız olduğu CHP ve Zafer Partisi arasındaki gizli protokole de açıklık getirerek “Şüphesiz eğri oturup doğru konuşmak gerekirse CHP’nin ittifak yönünde bir zayıflama olarak ilerliyor. Seçimden sırasında imzalanan gizli protokolden halkın duydu rahatsızlık var. Bu tür sorunların aşılması gerektiği için katkı sağlayacak. Yeni bir sayfa açmaya geldiğimizde bu tartışmaların dışında İstanbul ittifakını kazandığı ve İstanbul ittifakının kazandırdığı ve göreve getirdiği İstanbul ittifakını sağlayabilme noktasında olmayı gerektiğini düşünüyoruz. İstanbul ve Türkiye’ye katkı sağlayabilecek, Türkiye’yi daha iyi yöneltilsin umudu taşıyacak her ne varsa ona katkı sağlatacağız” dedi.

‘İhtiyacımız olan tek şey değişimdir’

CHP’li İmamoğlu, İYİ Parti ittifakı konusundaki soğuk eleştirilere ilişkin ise, “Millet ittifakı kurulduğundan bu yana İstanbul ittifakı mottosunu çalıştırmıştım. Bundan da vazgeçmedim. Seçimlerde bu ittifak ‘İstanbul ve İmamoğlu gönüllülerine’ evrildi. Bunun hep devam edeceğini düşünüyorum. Hâlâ Millet İttifakı ve İYİ Parti’ye oy verenler de var. Siyasi partilerin iç mekanizmalarının nasıl yol izleyeceği konusunda konuşmak bana yakışmaz. Tekrar İYİ Parti ile ittifak yapılmayacak gibi konuşmaya asla girmem. İstanbul ittifakı olarak canlılığını koruyan bir yapı var. CHP’nin güçlü bir ferdi olarak CHP’nin de başarılı olması gerektiği vazifemi de yerine getireceğim. Bizim ihtiyacımız olan şey değişimdir ve ona göre atılan adımlardır. Adaylığını açıklayan ve süreçte talip olduğunu söyleyen Özgür Özel’i de kurultay delegeleri olarak değerlendiririz” dedi.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme