• Haberler
  • İzmir
  • İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi kitabı yayımlandı

İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi kitabı yayımlandı

15-21 Mart 2023 tarihleri arasında Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde (AASSM) düzenlenen İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi'nin...

15-21 Mart 2023 tarihleri arasında Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde (AASSM) düzenlenen İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi’nin kitabı yayımlandı. Bir haftalık kongre sürecinde yapılan tüm konuşma ve sunumlar kitaplaştırıldı.

Kongrenin hazırlık süreci de dahil tüm yolculuğunu anlatan, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İzmir Planlama Ajansı (İZPA) tarafından hazırlanan kitaba iktisatkongresi.org adresinden ulaşılabiliyor.

80 KONUŞMA VE SUNUM

“Yeniliğe Davet” sloganıyla tüm Türkiye’yi geleceği inşa etmeye çağıran İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi’nin kitabı; katılımcı listeleri,  kongrenin hazırlık süreci ve takvimle başlayıp İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in önsözüyle devam ediyor. Kitapta 15-21 Mart 2023 tarihleri arasında düzenlenen kongrede yapılan tüm konuşma ve sunumlar yer alıyor.

Akademisyen, iktisatçı, siyasetçi, bilim insanı, sendika ve kooperatif başkanı, tarihçi, yazar ve sanatçı gibi birçok farklı meslek grubundan 80 uzmanın konuşmalarının yer aldığı kitaba dijital olarak iktisatkongresi.org adresinden erişilebiliyor. Kitap kongrede alınan tüm kararları içeren ayrı bir kitapçıkla birlikte okuyuculara sunuluyor.

İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi kitabında kongreye katılan Prof. Dr. Andrew McAfee, Sir Bob Geldof, Prof. Dr. Francis Fukuyama, mimar Hiroyuki Unemori, Prof. Dr. Ian Goldin, Joschka Fischer, Prof. Dr. Michio Kaku ve Prof. Dr. Vandana Shiva gibi dünyaca ünlü birçok ismin sunumları da yer alıyor.

Haber Bülteni 

Bakmadan Geçme