• Haberler
  • İzmir
  •  İklim değişikliği ile mücadele İçin Stuttgart'a ziyaret 

 İklim değişikliği ile mücadele İçin Stuttgart'a ziyaret 

Buca Belediyesi, 'İklim Değişikliği Mücadelesinde Biz De Varız Projesi' kapsamında Almanya'nın Stuttgart şehrine bir ziyaret düzenleyerek iklim değişikliği ile mücadelede yerel yönetimlerin rolünü vurguladı.

Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, yerel yönetimlerin küresel sorunların çözümünde aktif rol almasının önemini vurguladı.

Buca Belediyesi'nin Hedefleri

Ziyaretin ana hedeflerinden biri, katılımcı belediyelerin iklim değişikliğinin olumsuz etkilerini azaltmak için ortak çalışma yapmasıydı. Başkan Duman, “Savunmasız yerel halkın, özellikle de iklim değişikliğinden en çok etkilenen çocuk, genç ve kadınların farkındalığını artırmayı amaçlıyoruz” dedi. Duman, iklim krizinin etkilerinin sadece uzak bölgelerde değil, yerel coğrafyada da hissedildiğine dikkat çekerek, “Bu nedenle, tüm paydaşlarımızla birlikte iklim eylem planlarımızı uygulamaya hazırız” ifadelerini kullandı.

Stuttgart'taki Görüşmeler

 İklim değişikliği ile mücadele İçin Stuttgart'a ziyaret 

Ziyarete Buca Belediye Başkan Yardımcısı Gazi Çırak ve Araştırma-Geliştirme Müdürü Özkan Kalmaz'ın yanı sıra, proje paydaşları arasında yer alan Tunceli Pülümür Belediye Başkanı Müslüm Tosun, Adana Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Gülsen Birgül Ağdemir ve Yuva Derneği’nden Erdem Vardar da katıldı. Stuttgart'ta, Stuttgart Belediyesi Eğitim Başkanı Isabel Fezer, Baden Vürtemberg Eyaleti Başkonsolosu Makbule Koçak Kaçar ve Stuttgart Eyalet Parlamento’sunun ilk kadın Başkanı Muhterem Aras ile verimli görüşmeler gerçekleştirildi.

Yenilenebilir Enerji Projeleri Üzerine Tartışmalar

Görüşmelerde, sürdürülebilir kalkınma hedefleri doğrultusunda atık yönetimi, yenilenebilir enerji projeleri ve gönüllü yerel projeler gibi çeşitli uygulama örnekleri masaya yatırıldı. Buca Belediyesi, bu tür projeleri hayata geçirerek iklim değişikliği ile mücadelesini daha etkin bir şekilde sürdürmeyi hedefliyor.

Buca Belediyesi'nin iklim değişikliği konusundaki kararlılığı, yerel yönetimlerin küresel sorunlara karşı nasıl bir katkı sağladığının önemli bir örneğini oluşturuyor.

Bakmadan Geçme