• Haberler
  • Dünya
  • İklim grupları Kamala Harris için reklam kampanyası başlattı

İklim grupları Kamala Harris için reklam kampanyası başlattı

İklim kriziyle mücadele eden çeşitli organizasyonlar, ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris'i 2024 başkanlık seçimlerinde desteklemek amacıyla büyük bir reklam kampanyası başlattı.

Toplam değeri 55 milyon dolar olan kampanya, Arizona, Georgia, Michigan, Nevada, Pennsylvania ve Wisconsin gibi kritik eyaletlerde yürütülecek ve çevre politikalarının ekonomik getirilerine odaklanacak.

Kampanya, Doğa Koruma Seçim Fonu (LCV), Çevre Savunma Fonu (EDF), Climate Power Action ve Future Forward gibi grupların iş birliğiyle gerçekleştiriliyor. İlk reklam, Harris’in başkanlık hedefinin Amerika’nın orta sınıfını güçlendirmek olduğunu vurguluyor. Reklam, bu amacın, ileri düzey üretim ve temiz enerji gibi büyüyen sektörlere yatırım yaparak, dört yıllık üniversite diploması gerektirmeyen iyi maaşlı işler yaratmakla başarılabileceğini belirtiyor. Ayrıca, ilaç fiyatlarının sabitlenmesi ve Sosyal Güvenlik Kurumu’nun güçlendirilmesi gibi konulara da değiniliyor.

İkinci reklam, Harris’in San Francisco bölge savcısı ve Kaliforniya başsavcısı olarak görev yaptığı dönemi öne çıkarıyor. Bu dönemde Harris’in toplulukları kirleten petrol şirketlerine ve ev sahiplerini haciz eden bankalara karşı açtığı davalar vurgulanıyor. Reklam, Harris’in adalet için güçlü gruplara karşı durduğunu ve Donald Trump’ın ise halkı sömüren şirketlerin yanında yer aldığını belirtiyor.

Üçüncü reklam, yüksek yaşam maliyetlerini kabul ederek, Harris’in “Amerika’nın temiz enerji üretimini üç katına çıkararak” ailelerin tasarruf yapmasını sağlayacağına dikkat çekiyor. Ayrıca, büyük petrol şirketlerinin fiyat yükseltme uygulamalarına karşı durma niyetine de vurgu yapılıyor.

Kampanya mesajları, Biden-Harris yönetiminin çevre politikalarının ekonomik faydalarını vurgulayan söylemleriyle uyumlu olarak, seçmenlere iklim ve ekonomi arasındaki bağlantıyı gösteriyor. Harris’in iklim politikaları, Donald Trump’ın politikalardan belirgin şekilde farklı; Harris, yenilenebilir enerji kullanımını teşvik ederken, Trump düzenlemeleri geri almayı ve iklim değişikliğini küçümsemeyi tercih ediyor.

Anketler, birçok seçmenin iklim değişikliği konusunda endişeli olduğunu gösterse de, ekonomik endişelerin daha ön planda olduğunu ortaya koyuyor. Bu kampanya, seçmenlere Harris’in çevre politikalarının ekonomik faydalarını anlatarak destek sağlamayı amaçlıyor.

Bakmadan Geçme