'İktidarın kendisi güvenlik sorunu haline geldi'

31 Mart Yerel Seçimleri’nde DEM Parti’nin kazandığı Hakkari Belediyesi yüzlerce polis tarafından dün gece 23:00 sıralarında...

31 Mart Yerel Seçimleri’nde DEM Parti’nin kazandığı Hakkari Belediyesi yüzlerce polis tarafından dün gece 23:00 sıralarında ablukaya alındı.

 

Sabahın erken saatlerinde ise belediyenin kapıları kırılarak baskın yapıldı. Hakkari Belediye Eşbaşkanı Mehmet Sıddık Akış “gizli” soruşturmayla gözaltına alındı, yerine kayyım atandı. Konuya ilişkin tepkiler sürerken bir tepki de Türkiye Komünist Partisi’nden geldi. Bu uygulamaların meşruiyeti olmadığı hatırlatılan paylaşımda “İktidarın kendisi bu ülke ve halk için bir güvenlik sorunu olmaya devam etmektedir” denildi.

 

Paylaşım şöyle: “AKP seçimden önce bir pazarlık ve şantaj aracı olarak kullandığı kayyım uygulamasını yine devreye soktu. Bu uygulamanın hiçbir meşruiyeti bulunmamaktadır. Kimse kendisini milli güvenlik vb. gerekçelerle aldatmaya kalkmasın. İktidarın kendisi bu ülke ve halk için bir güvenlik sorunu olmaya devam etmektedir.”

SAMİME EKTİR

Bakmadan Geçme