• Haberler
  • Genel
  • İletişim Başkanlığı’ndan aşevine yönelik açıklama

İletişim Başkanlığı’ndan aşevine yönelik açıklama

Saadet Partisi lideri ve Millet İttifakı’nın ortaklarından Temel Karamollaoğlu, bugün sosyal medya hesabından Malatya’da partilerinin öncülüğünde kurulan aşevinin iktidar tarafından kapatılma kararı alındığını duyurmuştu. İletişim Başkanlığı’ndan bu duruma yönelik yalanlama geldi.

İletişim Başkanlığı’ndan aşevine yönelik açıklama
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Saadet Partisi lideri ve Millet İttifakı’nın ortaklarından Temel Karamollaoğlu, bugün sosyal medya hesabından gerçekleştirdiği açıklamada, “Partimizin öncülüğünde Malatya’da kurulan ve günlük 10 bin kişilik yemek ikramı yapılan aşevimizi hangi gerekçe veya korkuyla kapatma kararı alıyorsunuz? İktidarı uyarıyorum; bu yanlış kararınızdan ve süreç boyunca sergilediğiniz bu bağnazlık ve aymazlıktan derhal vazgeçin!” ifadelerini kullanmıştı.

CHP lideri ve Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan da Karamollaoğlu’na geçmiş olsun dileklerini iletmişti. Kılıçdaroğlu sosyal medya hesabından şu ifadeleri kullanmıştı: “Milletimize bu kötülüğü yapmayın, nefsinize yenilmeyin, aşevinin siyaseti olmaz. Geçmiş olsun Temel Bey dostum…”

Bu açıklamalarından ardından Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı bünyesinde kurulan Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından Malatya’da depremzedelere hizmet veren Saadet Partisi’nin aşevinin kapatıldığı yönündeki iddiaların manipülasyon içerdiği açıklandı.

Sosyal medya hesabından yapılan açıklamada “Saadet Partisi’nin Malatya’da kurduğu aşevinin kapatılması veya engellenmesi söz konusu değildir. Bahse konu alanda geçici iş yerleri inşa edileceği için aşevi çadırı uygun başka bir alana taşınacaktır ve yeni yerinde faaliyetine devam edebilecektir” ifadelerine yer verildi.

 

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme