İlk kez sivil  üniversite  bünyesinde…

Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Savunma Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ali İhsan Uzar, Türkiye’de ilk...

İlk kez sivil  üniversite  bünyesinde…
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Savunma Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ali İhsan Uzar, Türkiye’de ilk kez sivil üniversite bünyesinde oluşturulan Hava ve Uzay Hekimliği Fizyolojik Eğitim Merkezinin 3-4 ay içinde açılacağını bildirdi.

Uzar, AA muhabirine yaptığı açılamada, Milli Uzay Programı kapsamında Türkiye’nin insanlı ilk uzay görevi için belirlenen adayların enstitü öncülüğünde sürdürülen eğitim süreçleri ile hava ve uzay hekimliği alanında atılacak yeni adımlara ilişkin bilgileri paylaştı.

Hava ve Uzay Hekimliği Anabilim Dalının uzaya gidecek ilk Türk astronotun belirlenmesi için adayların muayene ve eğitim süreçlerini de üstlendiğini anlatan Uzar, bu çalışmaları Eskişehir’deki Hava Kuvvetleri Komutanlığı Uçucu Sağlığı Araştırma ve Eğitim Merkezi (USAEM) ile işbirliği içinde yürüttüklerini dile getirdi.
Uzar, seçilen adayların Savunma Sağlık Bilimleri Enstitüsü’nde teorik eğitimlerini aldığını, uygulamalı eğitimlerin ise yine enstitü uzmanları öncülüğünde Eskişehir’de sürdürüldüğünü kaydetti.

Prof. Dr. Uzar, Türkiye’de ilk kez sivil üniversite bünyesinde, Savunma Sağlık Bilimleri Enstitüsü’nde açılacak Hava ve Uzay Hekimliği Fizyolojik Eğitim Merkeziyle ilgili çalışmaların devam ettiğini belirterek, şöyle konuştu: “Enstitümüz bünyesinde Hava ve Uzay Hekimliği Fizyolojik Eğitim Merkezinin 3-4 ay içinde tamamlanmasını ve hizmete girmesini planlıyoruz. Multidisipliner bir anlayışla faaliyet gösterecek merkez, özellikle doçent, profesör düzeyinde hava ve uzay hekimliği alanında bilim insanlarını yetiştirmeye odaklanacak.” AA

Bakmadan Geçme