• Haberler
  • İzmir
  • İlkay Girgin Erdoğan: Karaburun’da yerli aday dışında kimse kazanamaz

İlkay Girgin Erdoğan: Karaburun’da yerli aday dışında kimse kazanamaz

CHP Genel Başkanı Özgür Özel liderliğinde 29 Ocak 2024 Pazartesi günü İzmir gündemiyle toplanan CHP MYK...

CHP Genel Başkanı Özgür Özel liderliğinde 29 Ocak 2024 Pazartesi günü İzmir gündemiyle toplanan CHP MYK ve CHP PM, Önceki Karşıyaka Belediyesi Meclis Üyelerinden, CHP Karşıyaka ve İzmir İl Kadın Kolları eski Başkanı, CHP Kadın Kolları Genel Merkez MYK Üyesi, CHP Urla Belediye Başkan Aday Adayı Nurşen Balcı’yı Karaburun Belediye Başkan Adayı olarak kamuoyuna açıkladı.

CHP Karaburun İlçe Örgütü, tüm kollarıyla TBMM CHP Grubu’nda “Turist -İthal Başkan istemiyoruz” çağrısını CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e iletmek üzere Ankara’ya gitti. CHP Karaburun İlçe Örgütü’nün açıklaması şu şekilde:

“Balcı’nın, Çeşmealtı’nda yazlığı olduğu biliniyor, Karaburun’a son gelişi ise, 2019’da seçilen Karaburun Belediyesi’nin tarihteki ilk Kadın Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan’a kutlama ziyareti sırasında gerçekleştiği öğrenildi.  CHP Karaburun Belediye Başkan Adayı Nurşen Balcı, iki ayda Yarımada’da kendisini tanıtmak için zorlu bir propaganda sürecini göğüslemek zorunda. Karaburun’da internet altyapısının ve GSM şebeke yatırımların yetersiz kaldığı yerlerde, mobil konum harita programlarının çalışmadığı ve yol kaybettiren yerleşimler de yer alıyor. Siyasi çalışmalar da yer – konum bilgisi, başkanlık iddiasındaki isimler için hayati önem arz ediyor. Yarımada zorlu coğrafyasıyla bu yönüyle İzmir’in zorlu yerlerinden bir konumda bulunuyor.”

Ayrıca Balcı’nın Karaburun’dan aday gösterilmesinin yanlış tercih olduğunu aktaran Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, “Genel Başkanımız Özgür Özel, değişim diye yola çıktı. Fakat değişimden benim anladığımla, onların anladıkları farklıymış meğer. Ben 53 yaşında bir kadınım. Gayet de başarılı bir belediye başkanıyım. Partimin yaptırdığı memnuniyet anketlerinde yüzde 62,5 oranını yakalamış bir başkanım. Göreve geldiğimden bu yana, yani beş yılda değişim nasıl olmuş, gelsinler Karaburun’a görsünler” ifadelerinde bulundu.

‘KARABURUN’U TANIYAMAZ’

‘Burada yerli bir aday olmadıktan sonra kazanmak mümkün değil’ diyen Erdoğan, “Ben Nurşen Balcı hanımefendiye başarılar diliyorum ama Nurşen Hanım’ı en son 2019’da beni tebrik etmeye geldiğinde gördüm. Ondan sonra Karaburun’a uğramışlığı yoktur. Bugün gelse, Karaburun’u tanıyamaz, çünkü ilçemiz kabuk değiştirdi. Nergis Festivali’nde misafir olarak gelip gittiyse, onu bilemem! Gelseydi, bana haber verirdi herhalde. Bu seçimin ne kadar önemli olduğunu herkes biliyor. AK Parti, 2022’de gelen kaymakamı aday çıkardı. Karaburun’da yerli olmak önemlidir. İthal adaya yüz vermez Karaburunlu seçmenler. Kaymakam bey ne kadar ithalse, Nurşen Hanım da Karaburun için ithaldir, Karşıyakalıdır, Çeşmealtı’nda yazlığı vardır ve Karaburun’la hiç ilgisi yoktur” açıklamalarında bulundu.

Belediye Bülteni 

Bakmadan Geçme