• Haberler
  • İzmir
  • İltica eden çocukla ilgili İlçe Milli Eğitim’den açıklama!

İltica eden çocukla ilgili İlçe Milli Eğitim’den açıklama!

Seferihisar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü İtalya’ya Erasmus projesi ile gidip, daha sonrasında Almanya’ya iltica eden çocukla...

Seferihisar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü İtalya’ya Erasmus projesi ile gidip, daha sonrasında Almanya’ya iltica eden çocukla ilgili açıklama gerçekleştirdi.

Açıklamada okulun, “’Yavaş şehrin, yavaş okulu’ isimli Erasmus projesi kapsamında 4-9 Haziaran tarihleri arasında İtalya hareketliliği öğrenme, öğretme, eğitim faaliyetine katılan Necat Hepkon Anadolu Lisesi ögretmen ve öğrencilerin dönüş gününde olayın gerçekleştiği belirtildi. 9 Haziran Cuma günü Venedik S.Lucia tren istasyonunda saat 17.30 civarında katılımcı öğrencilerden İ.E.D’ nin tuvalate gideceğini belirterek o bölüme yöneldiği geri dönmemesi üzerine aranmaya başlandığı, telefon ve Whatsapp uygulaması üzerinden aranmış ama kendisine ulaşılamadığı, Venedik polis karokoluna öğrenci kaybının hemen bildirildiği” ifade edildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, “Olayın ardından öğrencinin babası hemen aranmış, ailenin olaydan haberi olduğu izlenimi doğmuştur. Baba ve aile bir daha öğretmen ve yetkililerle bir daha iletişime geçmemiştir. Ögrenci saat 23.00’da Whatsapp uygulamasından okul müdürüne ‘Hocam ben iyiyim, beni boşu boşuna aramayın. Tehlikede değilim. Bir süre İtalya’da kalacağım. Yanımda yeterli param var. Sizinle Türkiye’ye dönmeyeceğim” şeklinde mesaj göndermiştir. Durum Venedik polisine ve Milano Türk Başkonsolosluğu’na bildirilmiştir'” dedi.

Öğrencinin ailesi ise konu ile ilgili henüz bir açıklama gerçekleştirmedi.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme