İltica eden liseliye ‘gizli’ soruşturma

Demet Gürgen Öğrenci değişim programı kapsamında İtalya'ya gidip 13 saatlik yolculuk sonrası Almanya'ya gidip 'sığınma' talebinde...

İltica eden liseliye ‘gizli’ soruşturma
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Demet Gürgen

Öğrenci değişim programı kapsamında İtalya’ya gidip 13 saatlik yolculuk sonrası Almanya’ya gidip ‘sığınma’ talebinde bulunan İzmir Seferihisar Necat Hepkon Anadolu Lisesi öğrencisi İ.E.D.’nin arkadaşları ve proje öğretmeniyle birlikte 4 Haziran’da İtalya’ya gittikleri, 9 Haziran’da ise yurda döndükleri ortaya çıktı.

4 Haziran ile 9 Haziran tarihleri arasında gruptan ayrılan lise 3’ncü sınıf öğrencisi İ.E.D.’nin yardım almadan Almanya’ya geçmesinin mümkün olmadığına dikkat çeken yetkililer, olayın tam anlamıyla aydınlığa kavuşturulması için soruştırmanın aralıksız sürdürüldüğünü açıkladı.

Proje kapsamında İtalya’ya giden ‘Proje Sorumlusu’ öğretmen ile öğrencilerin ifadelerinin tek tek alındığı, Seferihiasar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün olayla ilgili ‘Gizli’ bir soruşturma yürüttüğü öğrenildi.

Dışişleri Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı’nın ilgili birimlerince de yürütülen soruşturma kapsamında, olayın basına sızdırılış tarihinin merak uyandırdığına dikkat çekildi.

Haber

Ne olmuştu?
Erasmus’a FETÖ darbesi!
1 sene önce

Lise öğrencisinin ortadan kaybolduğu tarihten 9 ile 10 gün sonrasında ‘İltica’ ettiği haberinin okulların kapandıktan bir gün sonrasına denk gelmesinin adeta mesaj niteliği taşıdığı ileri sürüldü.

Haberin duyulması için bilgi sızdıranların İ.E.D. olan ismini İ.E. olarak vermesinin de kafalarda soru işaretlerine neden olduğu kaydedildi.

Olayın ‘Erasmus Feto Darbesi’ başlığıyla yayınlanmasının ardından gazetemizin internet sitesi www.yeniizmir.com’un da çok yoğun bir saldırıya maruz kalmasının da anlamlı olduğu belirtildi.

Her yarım saatte bir özellikle Amerika, Singapur, Almanya başta olmak üzere 277 bin kişilik bir grup tarafından ‘Siber Saldırı’ gerçekleştirilmesinin ardında terör örgütü FETÖ’nün bulunduğu ihtimalinin yüksek olduğu kaydedildi.

Bu arada, olayın ortaya çıktığı tarih itibariyle sosyal mecrada boy gösteren aile fertlerinin çeşitli hesaplarına erişim engelleri koyduğu fark edildi. Yetkililerin dahi aileye ulaşamadığı öğrenildi.

Bakmadan Geçme