• Haberler
  • Gündem
  • İmamoğlu gençleri sandığa çağırdı, AK Parti’nin mülakat vaadine tepki gösterdi

İmamoğlu gençleri sandığa çağırdı, AK Parti’nin mülakat vaadine tepki gösterdi

Giresun’da konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 14 Mayıs seçimlerinin önemine dikkat çekerek özellikle gençlerden...

İmamoğlu gençleri sandığa çağırdı, AK Parti’nin mülakat vaadine tepki gösterdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Giresun’da konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 14 Mayıs seçimlerinin önemine dikkat çekerek özellikle gençlerden oy kullanmalarını istedi. AK Parti’nin seçim vaadi olarak sunduğu kamuda mülakatın kaldırılması talebine tepki gösteren İmamoğlu, “Siz 21 yılda kaç milyon kişilik hukuksuzluğa imza attınız, haklarını yediniz? 21 yıl sonra mı aklınıza geldi mülakatı kaldırmak” diye sordu. Ayrıca, gençlerin sesinin önemli olduğu bir Türkiye inşa edeceklerini ve mutlaka oy kullanmaları gerektiğini vurguladı. Konuşmasında ayrıca, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bayram ikramiyesi sözünü hatırlatan İmamoğlu, emeklilere bayram primini 15 bin lira olarak vereceklerini söz verdi.

İmamoğlu ayrıca, AKP’nin seçim vaatlerini eleştirerek, “Siz 20 yıldır yüzde 50 oy alıyorsunuz, ama halen bir vaatle çıkıp insanları kandırmaya çalışıyorsunuz. Seçimden önce ‘millete şirin görünme’ çabalarınız hepimize mal oldu” dedi.

Son olarak, İmamoğlu bayram ikramiyesi konusunda da söz vererek, “Önümüzdeki bayramda, emeklilere 15 bin lira bayram ikramiyesi vereceğiz. Biz insanlarımıza bayramları bayram gibi yaşatmaya geliyoruz” şeklinde konuştu.

İmamoğlu’nun bu açıklamaları, seçim atmosferi içinde Türkiye’nin siyasi gündemine damgasını vurdu. AK Parti’nin mülakat vaadi ve CHP’nin bayram ikramiyesi sözleri gibi konular, seçmenlerin ve siyasi partilerin dikkatini çekti.

(M.A)

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme