İmamoğlu'ndan şehit ailesine taziye ziyareti

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Trabzon'da Irak'ta terör örgütü mensuplarıyla çıkan çatışmada şehit düşen Piyade Üsteğmen Ömer Fatih Ayar'ın ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Trabzon’da Irak'ta terör örgütü mensuplarıyla çıkan çatışmada şehit düşen Piyade Üsteğmen Ömer Fatih Ayar’ın ailesine taziye ziyaretinde bulundu. İmamoğlu, şehidin mezarı başında Yasin Suresi okudu.

Bugün memleketi Trabzon'a gelen Başkan İmamoğlu, Trabzon Havalimanı'nda Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, CHP Trabzon İl Başkanı Mustafa Bak, Ortahisar İlçe Başkanı Haluk Batmaz ve diğer partili yöneticiler tarafından karşılandı. Havalimanında yaptığı açıklamada, ziyaretinin amacını, şehit Piyade Üsteğmen Ömer Fatih Ayar’ın mezarını ziyaret etmek ve ailesine başsağlığı dileklerini iletmek olarak belirtti.

“MEMLEKETİMİZİN HUZUR İÇERİSİNDE OLMASINI İSTİYORUZ”

İmamoğlu, şehidin akrabası olduğunu ifade ederek, "Aynı ailedeniz. Biliyorsunuz Trabzon'da aileler, farklı göçlerle dağılmışlardır. Biz Akçaabatlıyız ama köken olarak Köprübaşı'ndanız. Dolayısıyla Köprübaşı'nda, Maçka'da, farklı yerlerde olan İmamoğlu aileleriyle bağımız var. Şehidimizin cenazesinde olamamıştım, yurt dışı programım vardı. Fakat en kısa zamanda ziyaret edeceğimi söylemiştim. Şimdi gidip taziyemizi bildirip, duamızı edeceğiz. Memleketimizin huzur içerisinde olmasını istiyoruz. Umarım hem içeride hem dışarıda, memleketimize zarar veren tüm mihraklardan, terör örgütlerinden hep beraber kurtulduğumuz günleri de yaşarız, bunu diliyorum” dedi.

“AİLE DOSTUMUZ”

İmamoğlu ve beraberindekiler, havalimanından ayrılarak Köprübaşı ilçesine hareket etti ve Şehit Ayar’ın ailesine taziye ziyaretinde bulundu. İmamoğlu, şehidin mezarına giderek burada Yasin Suresi okudu. Ziyaret sırasında Şehit Ayar’ın babası Ali Yılmaz Ayar, duygusal anlar yaşadı ve gözyaşlarına hakim olamadı. Ayar, İmamoğlu’nun ziyaretinin aile dostluğu çerçevesinde gerçekleştiğini ve herhangi bir farklı anlama çekilmemesi gerektiğini vurgulayarak, "Kendisi bizim aile dostumuzdur, taziyeye gelmiştir" şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme