İmamoğlu: Üretim yapanın hakkını korumamız gerek
İmamoğlu, 'Bu topraklarda yaşamanın en büyük sorumluluğu doğayı korumaktır, doğayı yaşatmaktır, canlıları yaşatmaktır, dolayısıyla insanı yaşatmaktır....
İmamoğlu, “Bu topraklarda yaşamanın en büyük sorumluluğu doğayı korumaktır, doğayı yaşatmaktır, canlıları yaşatmaktır, dolayısıyla insanı yaşatmaktır. Toprağı korumak, tarım yapanın, emekçinin hakkını korumak gerçek milliyetçiliktir, vatanını sevmektir, milletini sevmektir” dedi.
İMAMOĞLU, Türkiye’nin iyi yetişmiş bilim insanlarına sahip olduğuna vurgu yaparak, “Ama hiçbir şey bilmeden ‘ben bilirim’ diyenden korkun. Uzmanına emanet edin, bu milletin sırtı yere gelmez. Bugün enflasyon aldı başını gidiyorsa, bunun sebebi uzmanlığa değer verilmemesidir” ifadelerini kullandı.
İBB TARIMSAL DESTEKLERİNİ ARTIRARAK SÜRDÜRÜYOR
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 2020 yılından bu yana İstanbullu çiftçilere destek veriyor. 2020 yılında destek verilen çiftçi sayısı 693 iken, bugün bu sayı toplamda 8.401 üreticiye ulaştı. İBB, destek kapsamında; İstanbul’un iklim ve toprak şartlarına uyum sağlayacak, verimi yüksek fide ve tohum denemelerini de İstanbullu çiftçilerin oluruyla bazı tarlalarda gerçekleştirdi.
DENEME HASADI SİLİVRİ GAZİTEPE KÖYÜ’NDE GERÇEKLEŞTİRİLDİ
2023 yılı hububat ekim döneminde, gönüllü çiftçilerin desteğiyle toplam 130 dekar alana 7 çeşit buğday, 82 dekar alana 4 çeşit arpa ekimi yapıldı. Silivri’de hasadı gerçekleştirilen 5 çeşit yerli buğday tohumu, Tarım ve Orman Bakanlığı Araştırma Enstitüleri tarafından geliştirildi. Kalite ve verim açısından değerlendirildikten sonra, destek kapsamına alınacak. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Silivri Gazitepe Köyü’nde gerçekleştirilen deneme hasadına, CHP Parti Meclisi üyeleri, CHP Tekirdağ milletvekili ve Silivrili çiftçilerle birlikte katıldı.
“BU TOPRAKLARDA YAŞAMANIN EN BÜYÜK SORUMLULUĞU NEDİR?”
Yaşamının yaklaşık 35 yılının Trakya’da geçtiğini belirten İmamoğlu, “Bu topraklarda yaşamanın en büyük sorumluluğu doğayı korumaktır, doğayı yaşatmaktır, canlıları yaşatmaktır. Dolayısıyla insanı yaşatmaktır. O bakımdan doğayı koruyan, toprağın bereketini arttıran her adımın yanında olmalıyız. Cumhuriyetimizin de temelinde tarımsal üretim vardır. Tarımı, toplumumuzun büyük bir kesimi Cumhuriyet’le beraber öğrenmiştir. Biz, o temel felsefeden asla şaşmadık, şaşmayacağız. Bu toprakları koruyacağız” dedi.
“TOPRAĞIN BEREKETİNİ KORUMAK, ÜRETİMİ ARTTIRMAKTIR MİLLİYETÇİLİK”
İmamoğlu, “Toprağı korumak, onun bereketini korumak, tarım yapanın, emekçinin hakkını korumak gerçek milliyetçiliktir, vatanını sevmektir, milletini sevmektir. Bu toprağın bereketini korumak, bu toprağın üretimini arttırmaktır milliyetçilik. Ekonomik koşullarda ayakta durmaya çalışıyoruz. Enflasyon aldı başını gidiyor” ifadelerini kullandı.
“BIRAKIN O BOŞ LAFLARI”
İmamoğlu, Türkiye’ye komşu bazı ülkelerin para birimlerinin Türk Lirası karşısında büyük oranda değer kazandığına dikkat çekerek, “Bu milletin aklı, bilgisi, görgüsü bizleri; bırakın o boş lafları, çağları; daha ötesine götürecek bir birikime sahiptir. Tek şart var; bu milletin toplu bir biçimde her birinin beynine emanet edersek kendimizi, kazanırız. Bugün çektiğimizin yegane sebebi budur. Hiçbir şey bilmeden ‘ben bilirim’ diyenden korkun” dedi.
“EKONOMİK ZORLUKLARIN ALTINDAN KALKMANIN ÇÖZÜMÜ ÜRETİM YAPABİLMEKTİR”
Çiftçilerin de ekonomik kriz ortamından payına düşen olumsuzlarla mücadele ettiğini vurgulayan İmamoğlu, İBB olarak yaptıkları tarımsal desteklerden örnekler verdi. “Ekonomik zorlukların altından kalkabilmek, bu problemleri aşabilmenin en birinci çözümü nedir biliyor musunuz? Kendi kaynağınızdan üretim yapabilmektir. Tarımsal alanların boşalmasına asla izin vermemeliyiz. Üretimi hep birlikte teşvik etmeliyiz” dedi.
HABER MERKEZİ