İnce’den, Kılıçdaroğlu’na yanıt geldi

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na, Halk TV canlı yayınında ‘birinci turda bu işi bitirmeliyiz” çağrısı yaptığı Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’den yanıt geldi.

İnce’den, Kılıçdaroğlu’na yanıt geldi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Dün akşam Halk TV canlı yayınına konuk olarak katılan Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, “Muharrem İnce ile görüşecek misiniz? Nedir ondan beklentiniz?” sorusuna, “Ben bütün partileri ziyaret ederim. Memleket Partisi’ni de ziyaret edeceğim. Olması gereken şu: Birinci turda bu işi alıp Türkiye’yi ikinci kez yormamak lazım. Doğrusu budur” diye yanıt verdi. Söz konusu açıklama üzerine Gazeteci Candaş Tolga Işık, kendisine konuşan Muharrem İnce’nin ifadelerini sosyal medyadan şu şekilde duyurdu:

“Az önce Muharrem İnce’yle konuştum. Kılıçdaroğlu’nun kendisine yaptığı “İlk turda bitirmemiz lazım” çağrısıyla ilgili “100 bin imzayı toplayayım önce Kemal Bey benim abimdir, genel başkanımdır. Onun sözünü dinler, memnuniyetle de görüşür, konuşurum” dedi. Muharrem İnce aradı tekrar açıklamasındaki “Onun sözünü dinlerim” ifadesini yanlış bir anlam çıkmaması adına “Görüşme teklifini kabul eder, orada söyleyeceği sözleri memnuniyetle dinlerim” şeklinde söylediğini iletti. Aynen aktarıyorum. Kamuoyunun bilgisine.”

Söz konusu açıklamalar üzerine İnce sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada söylemlerine açıklık getirdi. İnce, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Kemal Bey benimle görüşmek isterse elbette görüşürüm, kendisi benim eski genel başkanım ve ağabeyimdir. Söyleyeceklerini dinlerim dedim. Görüyorum ki sözlerim “sözünden çıkmam” gibi tuhaf bir manaya çekiliyor. Gerçi Candaş Bey sağolsun düzeltti ama ben de buradan tekrar düzeltmiş olayım. Ayrıca söylememe gerek yok, ben başka bir siyasi partinin genel başkanıyım ve Cumhurbaşkanı adayıyım. Allah’ın izni ile plânladığımız şekilde ve sürede imzalarımızı toplayıp yolumuza devam edeceğiz. Bu süreçte bütün adaylarla olduğu gibi Kemal Kılıçdaroğlu ile de görüşeceğim. Görüşecek olmam adaylığımı pazarlık konusu yapacağım anlamına gelmez.”

İnce, yaptığı açıklama ile her aday ile olduğu gibi Kılıçdaroğlu ile de görüşeceğini fakat adaylıktan geri çekilmeyeceğinin altını önemle çizdi.

Haber Merkezi

 

Bakmadan Geçme