İnce'nin oyları kime gidecek?

Mirgün Cabas'ın bir internet yayın platformunda her hafta perşembe akşamları canlı yayında, gündemin önemli konularını tartışmaya...

İnce'nin oyları kime gidecek?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Mirgün Cabas’ın bir internet yayın platformunda her hafta perşembe akşamları canlı yayında, gündemin önemli konularını tartışmaya açtığı “Ya Sonra?”nın yeni bölümünde, gazeteci Özlem Akarsu Çelik ve Bekir Ağırdır, sosyolog ve yazar Can Kozanoğlu ile birlikte yoğun seçim gündeminden başlıkları masaya yatırdı.

Seçimler hakkında görüşlerini televizyon programında açıklayan Bekir Ağırdır, Muharrem İnce’nin adaylıktan çekilme açıklamasının ardından seçimlerin ilk turda bitme ihtimalinin oldukça yükseldiğine dikkat çekti. Bugüne kadar kendi araştırma şirketlerinin verilerini inceleyerek oluşturduğu şahsi kanaatini açıklayan Ağırdır, “İnce çekildi diye anketlerde görünen bütün oyları Kemal Bey’e eklemek çok doğru değil. Ama yine de 3’te 2’sinin Kemal Bey’e daha yakın durduklarını gözlemledik. Bir kısmının da seçimlere gitmemesi beklenebilir. Dolayısıyla İnce meselesinden ötürü Kemal Bey birinci turda kazanmaya biraz daha yaklaşmış diyebilirim” dedi.

MİLLETVEKİLİ DAĞILIMLARI NE OLUR?

Ağırdır, millet vekili dağılımları hakkında şu ifadeleri kullandı: “Parlamento dağılımında çok muhtemelen ki bu 3 ittifaktan hiç biri tek başına, Millet İttifakı ile Emek ve Özgürlük İttifakı birlikte de, AK Parti veya MHP desteği olmadan Anayasa’yı değiştirmeye ya da güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçişe imkân sağlayacak toplam 360 oy sayısına ulaşamıyor. Her halükârda ikisinin beraber 330 mertebesinde bir milletvekili sayısı ile parlamento çoğunluğunu elde ettikleri bir tablo olasılığı var karşımızda. Şimdilik AK Parti’nin 300’ün altına ineceği görülüyor.”

HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme