İngiliz aktör Tom Wilkinson hayatını kaybetti

İngiliz sinemasının usta oyuncularından Tom Wilkinson, 75 yaşında hayatını kaybetti. “The Full Monty,” “Shakespeare In Love”...

İngiliz sinemasının usta oyuncularından Tom Wilkinson, 75 yaşında hayatını kaybetti. “The Full Monty,” “Shakespeare In Love” ve “The Best Exotic Marigold Hotel” gibi unutulmaz yapımlarda kariyerine damgasını vuran Wilkinson, aniden evinde yaşamını yitirdi.

Wilkinson’ın 130’dan fazla sinema ve televizyon filminde başarıyla yer aldığı belirtilirken, eşi ve ailesiyle birlikte olduğu sırada hayatını kaybettiği açıklandı. 1997 yapımı “The Full Monty” filmiyle Bafta ödülü kazanan ve Disney+ yayını için 26 yıl sonra karakterlerini tekrar canlandıran Wilkinson, geniş bir hayran kitlesine sahipti.

Aktör, farklı türlerdeki yapımlarda sergilediği başarılı performanslarla adından söz ettirirken, “Sense and Sensibility,” “Belle,” “Rush Hour” ve “RocknRolla” gibi projelerle çeşitli film türlerinde izleyicilerle buluştu. Mini dizilerdeki rolleriyle Emmy adaylıkları kazanan Wilkinson, 1997’de “The Full Monty” ile aldığı Bafta ödülü ile sinema dünyasında kendine sağlam bir yer edindi.

Tom Wilkinson, altı Bafta adaylığı ve “Michael Clayton” ile “In The Bedroom” filmleriyle iki Oscar adaylığı elde etti. Fantastik film severlerin gönlünde ise özellikle “Batman Begins” filminde canlandırdığı Carmine Falcone rolüyle yer etti.

Haber Merkezi

 

Bakmadan Geçme