İnstagram çöktü mü sorusuna yanıt aranıyor

Popüler sosyal medya platformu Instagram’a 2 Ağustos Cuma günü erişim problemi yaşanıyor. Kullanıcılar, fotoğraf, hikaye ve...

Popüler sosyal medya platformu Instagram’a 2 Ağustos Cuma günü erişim problemi yaşanıyor. Kullanıcılar, fotoğraf, hikaye ve video-reels gibi paylaşımlar yapmaya çalışırken sorunlarla karşılaştıklarını belirtiyor. Bu durum, “Instagram çöktü mü?” ve “Neden çalışmıyor?” sorularını gündeme getirdi. Teknik sorunlar ve yoğunluk nedeniyle zaman zaman bu tür erişim problemleri yaşanabiliyor.

ERİŞİM ENGELİ KARARI

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), Instagram’a erişim engeli getirdi. BTK’nın yaptığı açıklamada, “instagram.com, 02/08/2024 tarihli ve 490.05.01.2024-608903 sayılı Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu kararıyla erişime engellenmiştir.” ifadesi kullanıldı.

FAHRETTİN ALTUN’DAN TEPKİ

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, 31 Temmuz günü sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımda, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye’nin ölümü sonrası taziye mesajlarının engellenmesine tepki göstermişti. Altun, Instagram’ın Heniyye ile ilgili paylaşımları engellemesini “çok açık ve net bir sansür girişimi” olarak nitelendirmişti.

Instagram’a erişim sorununun ne zaman düzeleceği konusunda resmi bir açıklama yapılmadı. Kullanıcılar, bu süreçte teknik ekibin sorunları çözmesini bekliyor. Erişim probleminin nedeni ve ne zaman giderileceği hakkında güncel bilgilerin takip edilmesi önem taşıyor.

HABER MERKEZİ 

Bakmadan Geçme