Instagram'dan yeni güncelleme: Genç hesaplar devrede

Sosyal medya devi Instagram, 18 yaş altı kullanıcıların güvenliğini artırmak için önemli bir adım attı. Artık genç kullanıcılar için özel olarak tasarlanan 'genç hesaplar' aktif olacak. Bu yeni özellik sayesinde, 18 yaş altı kullanıcılar için çeşitli kısıtlamalar getirilirken, reşit olmayan kullanıcıların erişim ve etkileşimleri sınırlandırılacak.

Uzun süredir tartışılan sosyal medyada yaş sınırlaması konusuna Instagram’dan önemli bir adım geldi. Meta’nın resmi açıklamasına göre, bu yeni güvenlik önlemleri Avrupa Birliği'nde 2024 yılı sonunda, Türkiye ve diğer ülkelerde ise 2025 yılı itibarıyla uygulanmaya başlanacak.

Açıklamada belirtildiği üzere, 18 yaş altı kullanıcıların hesapları otomatik olarak genç hesabına dönüştürülecek. Ayrıca, 16 yaş altı kullanıcıların bu kısıtlamaları kaldırmak için hesaplarını bir ebeveyn hesabına bağlamaları gerekecek.

Instagram’ın 18 Yaş Altı Kullanıcılar İçin Getirdiği Yeni Kurallar:

  • 18 yaş altı kullanıcıların hesapları otomatik olarak genç hesaba dönüştürülecek.
  • 16 yaş altı kullanıcılar, kısıtlamaları kaldırmak için hesaplarını bir ebeveyn hesabına bağlamalı.
  • Genç hesap kullanıcılarının hesapları otomatik olarak gizli olacak. Bu kullanıcılar, yalnızca kabul ettikleri takipçilerle etkileşime geçebilecek ve mesajlaşabilecek.
  • Keşfet ve Reels içerikleri filtrelenecek. Şiddet içerikleri, kozmetik reklamları ve hassas içerikler bu gruba gösterilmeyecek.

Bakmadan Geçme