• Haberler
  • Ekonomi
  • İnstagram yasağının Türkiye'ye maliyeti dudak uçuklattı

İnstagram yasağının Türkiye'ye maliyeti dudak uçuklattı

İnstagram'ın Türkiye'de engellenmesine tepkiler büyürken, bir yandan da instagram kullanıcılarının günlük yaşadığı zarar merak konusu oldu

İstanbul Planlama Ajansı (İPA) Başkanı Buğra Gökce, instagramın erişime kapatılmasının Türkiye'ye çok büyük maliyetleri olduğunu söyledi. Paltformun Türkiye'ye maliyetinin günlük 1.9 milyar TL olduğunu belirten Gökce, ""Verilere bakınca şunu soruyoruz: Bu ceza Instagram'a mı verildi, Türkiye'ye mi verildi?" sorusunu sordu. 

"YASAK EN FAZLA; ANKARA, İZMİR, BURSA, İSTANBUL'U ETKİLEYECEK"

Sosyal medya hesabı X üzerinden açıklamalarda bulunan Gökce, "Kamuda Tasarruf Paketi”nin toplam boyutu 100 milyar liraydı. Eğer Instagram sadece 52 gün kapalı kalırsa Türkiye tasarruf paketi kadar zarar edecek. Instagram'a konulan yasak en fazla İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Antalya ekonomilerini etkileyecek"

"TÜRKİYE'DE İŞLETMELER ZARAR EDİYOR"

Gökce açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:

"Verilere bakınca şunu soruyoruz: Bu ceza Instagram'a mı verildi, Türkiye'ye mi verildi? Instagram'a erişim yasağı uzadıkça Türkiye ekonomisi yara alıyor, Türk şirketleri daha az satış yapıyor, Türkiye'deki işletmeler zarar ediyor. Bu çağda ölçmeden, tartmadan, hukuk dışı bir şekilde atılan adımların bedelini sadece halkımız öder. Instagram yasağı her gün Türkiye'yi yoksullaştırıyor."

SELMA ARTAR

Bakmadan Geçme