• Haberler
  • Eğitim
  • Institut français İzmir, yeni döneme hızlı başladı

Institut français İzmir, yeni döneme hızlı başladı

Institut français'in yeni İzmir Müdürü Juliette Bompoint'ın göreve başlaması nedeniyle resepsiyon düzenlendi.

Düzenlenen resepsiyona İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Prof. Dr. Pınar Okyay, Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınar Mutlu, Dış İşleri Bakanlığı İzmir Temsilcisi Büyükelçi Yeşim Kebapçıoğlu, Fransa İzmir Fahri Konsolosu Bernard Arkas, Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas, iş ve sanat dünyasının önde gelen isimleri ve basın mensupları katıldı.

"HEDEFİMİZ TOPLUM RUHUNU GÜÇLENDİRMEK"

İzmir'in yeni szonda pekçok kültür ve sanat etkinliğine ev sahibi yapacağınu söyleyen Juliette Bompoint, "Hedefimiz bu toplum ruhunu güçlendirmek ve herkesin burada kendini evinde hissetmesini sağlamak. Akdeniz kültürüyle iç içe olan Paris bölgesindeki Saint-Denis'den geliyorum. Ekolojik sorumluluklar üzerine İsveç'te, Avrupa TranseuropeHalles ağıyla ilgili çeşitli projelere öncülük ettim. Çalışmalarımı her zaman iş birliği ve bağlantılar üzerine kurdum, çünkü dünyamızın bu alışverişe her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduğuna inanıyorum" diye konuştu.

"PARLAK BİR GELECEK İNŞA ATMEK İÇİN ÇALIŞMAYI DÖRT GÖZLE BEKLİYORUM"

Fransa ve Türkiye arasındaki kültürel bağları güçlendirmek için rollerinin farkında olduğunu belirten Bompoint, "Enstitüdeki her toplantının yeni bir keşif hikayesi anlatmasını istiyorum. Öğretmenler, öğrenciler, ortaklar ve enstitü dostlarıyla birlikte parlak bir gelecek inşa etmek için çalışmayı dört gözle bekliyorum. Fransa ve Türkiye arasındaki kültürel bağları güçlendirmedeki rolümüzün farkındayım ve ortak bağlılığımız sayesinde yenilikçi ve zenginleştirici projelere imza atacağımıza inanıyorum" dedi.

 

Bakmadan Geçme