• Haberler
  • Gündem
  • ‘Irak topraklarında PKK terörü kendisini gizliyor’

‘Irak topraklarında PKK terörü kendisini gizliyor’

Dışişleri Bakanı olarak ilk kez Irak’a gerçekleştirdiği ziyaretin Bağdat ayağının ardından Erbil’e gelmekten büyük memnuniyet duyduğunu...

Dışişleri Bakanı olarak ilk kez Irak’a gerçekleştirdiği ziyaretin Bağdat ayağının ardından Erbil’e gelmekten büyük memnuniyet duyduğunu ifade eden Fidan, IKBY Başbakanı Barzani ve bölgesel yönetim makamlarının gösterdiği misafirperverlik için teşekkürlerini iletti.

Erbil’deki temasları çerçevesinde, Fidan’ın IKBY Başkanı Neçirvan Barzani ile bir araya geldiği ve IKBY Başbakanı Barzani ile de ikili ilişkileri detaylı bir şekilde değerlendirme şansı bulduğu belirtildi. Fidan, Türkiye ve Irak arasındaki ilişkilerin son derece dinamik bir şekilde ilerlediğine dikkat çekerek, Türkiye’nin Bağdat ve Erbil ile olan ilişkilerinin her zaman ve her platformda ülkenin gündeminde öncelik taşıdığını vurguladı.

“TÜRKİYE HER TÜRLÜ YARDIM VE DESTEĞE HAZIR”

Gündemde çok yoğun konular olduğunu ifade eden Bakan Fidan, “Ekonomik konuları, Kalkınma Yolu Projesi, terörle mücadele, su meselesi ve Irak’ın yeniden imarı, altyapı ve üstyapı projeleri gibi konuları ilgili makamlarla başta Dışişleri Bakanı, Başbakan ve Cumhurbaşkanı olmak üzere birçok tarafla görüşme imkanımız oldu. Buna ilavaten Bağdat’ta hükümeti oluşturan siyasi parti yöneticileri ve liderleriyle bir araya geldik. Onlarla da hem Türkiye ile ilişkileri hem bölgesel konuları hem Irak’ın konularını konuşma imkanımız oldu” dedi.

Söz konusu görüşmeler sırasında, terörle mücadele başta olmak üzere enerji, ekonomi, ticaret gibi birçok konunun ele alındığını ifade eden Fidan, Erbil’in Irak’ın zorlu yıllarında daima istikrar ve güvenlik odaklı bir şehir olarak varlığını sürdürdüğünü belirtti.

Fidan, görüşmelerin sırasında bu istikrarın, güvenliğin ve ekonomik kalkınmanın devamının son derece kritik olduğunu vurgulayarak, Türkiye’nin Erbil yönetimine bu konuda sağlayabileceği her türlü yardım ve desteği sunmaya hazır olduğunu dile getirdi. Türkiye’nin IKBY’ye yönelik bu desteğinin sürdürüleceğini vurguladı.

TERÖRLE MÜCADELE

Terörle mücadele noktasında Türkiye’yle göstermiş oldukları işbirliğinden ötürü de teşekkürlerini ifade eden Bakan Fidan, “Terör belasından kurtulmak için yapacağımız daha çok iş var. Biliyorsunuz, Türkiye’de bu meseleyi büyük ölçüde hallettik. Şu anda Irak topraklarında PKK terörü kendisini gizliyor. Bu virüsü inşallah Irak’tan da hep beraber temizleyeceğiz. Gerek Bağdat yönetimi gerek Erbil yönetimi, PKK terörünü Irak topraklarından temizlemekte oldukça kararlı. Bunun için de ayrıca memnunuz. Biz de elimizden gelen bütün desteği bu makamlara vereceğiz” dedi.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme