İran'dan boy gösterisi: Füzeleri sergiledi!  

İran, İsrail'e yönelik saldırılarında kullandığı füze ve insansız hava araçlarını, Devrim Muhafızları Ordusu'na ait Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarı'nda sundu.

İran, Tahran'da düzenlenen Devrim Muhafızları Ordusu'na ait Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarı'nda, İsrail'e yönelik saldırılarında kullandığı füze ve insansız hava araçlarını sergiledi. Fuarda, "Gerçek Vaad 1" ve "Gerçek Vaad 2" operasyonlarında kullanılan çeşitli balistik füzeler dikkat çekti. 

Sergilenen füzeler arasında 1.450 km menzilli Hayber Şiken, 1.400 km menzilli Fettah hipersonik, 1.700 km menzilli Emad ve 1.800 ile 2.000 km menzilli Kadir balistik füzeleri yer aldı. Ayrıca, 2.000 km menzilli Hürremşehr ve 1.900 km menzilli Siccil balistik füzeleri de muhtemel İsrail saldırılarına karşı İran’ın savunma kapasitesini artırmak amacıyla sergilendi.

İran'dan boy gösterisi: Füzeleri sergiledi!  

GLOBAL HAWKS DA SERGİLENDİ

Fuarın diğer dikkat çekici unsurları arasında, İran'ın Rusya'ya Ukrayna Savaşı için verdiği iddia edilen Shaded 136, 131 ve 139 tipi insansız hava araçları (İHA) yer alırken, ABD'den ele geçirilen RQ-170, MQ-1 ve RQ-4 Global Hawks da sergilenenler arasındaydı. 

İran'dan boy gösterisi: Füzeleri sergiledi!  

Bakmadan Geçme