İşbirliği Holding tasfiye kararı mı aldı?

İzmir Ticaret Odası Başkanı olduğu dönemde Ekrem Demirtaş'ın öncülüğünde İzmirli iş insanlarının ortaklığında kurulan İşbirliği Holding'in tasfiye kararı aldığı iddia edildi

Erhangulenc.com haber sitesinde yayınlanan habere göre, İş insanı Ekrem Demirtaş’ın İzmir Ticaret Odası Başkanlığı görevini yürütürken kendisine yakın iş insanlarından sermaye toplayıp çok ortaklı kurduğu İşbirliği Holding’te yeni bir gelişme yaşandı. 

Balçova’da şu an 5 yıldızlı bir otelin de faaliyet gösterdiği gökdelen tipi binayı inşa eden İşbirliği Holding, geçtiğimiz haftalardaki genel kurulunda tasfiye olma kararı aldı.

Şirkete ait kalan son demirbaşlar haraç mezat satışa çıkarıldı. Holdingin iştiraklerinden biri olan Kordon İçecek A.Ş. isimli şirketin hisselerinin de borç ve giderleri karşılayacak miktarda satılacağı da tasfiye kararında yer aldı. 

İşbirliği Holding, Balçova’da inşa ettiği gökdeleni Demirtaş’ın İZTO Başkanı da olduğu dönemde mütevelli heyet başkanlığını yürüttüğü İzmir Ekonomi Üniversitesi’ne satmıştı. Binayı en son Tınaztepe Hastanesi'nin sahibi Mehmet Bektur satın almış ve burayı hastane yapmak için harekete geçmişti. Bir zamanlar büyük yatırımlar yapma hayaliyle yola çıkan İşbirliği Holding'in tasfiye olmasının İzmir iş dünyasında geriş yankı uyandırması bekleniyor. 
 

Bakmadan Geçme