• Haberler
  • Ekonomi
  • İslam Memiş'ten altın, borsa, gümüş ve piyasa yorumu

İslam Memiş'ten altın, borsa, gümüş ve piyasa yorumu

Para piyasaları uzmanı İslam Memiş, Fed Başkanı Jerome Powell'ın son açıklamalarını değerlendirerek altın, gümüş, döviz ve bitcoin gibi varlıkların yeni haftadaki seyrine dair önemli açıklamalarda bulundu. Memiş, 'Artık piyasalarda yeni bir alanın açıldığını gördük. Her ne kadar yıllık zirveler görülmese de hedef en azından belli oldu' dedi.

Küresel piyasalar, 2024 Jackson Hole Ekonomi Politikaları Sempozyumu’nda Fed Başkanı Jerome Powell’ın yaptığı konuşmaya odaklandı. Powell, faiz indirimi sinyali verdi ve bu açıklama sonrasında dolar karşısındaki varlıklarda ciddi bir yükseliş yaşandı. Powell, konuşmasında "Önümüzdeki veriler, faiz indiriminin hızını ve miktarını belirleyecek. Enflasyon hedefimize çok yaklaşmış durumdayız ve yüzde 2 hedefine ulaşacağımıza yönelik inancımız tam," ifadelerini kullandı.

EURO, ALTIN VE BİTCOİN YÜKSELİŞTE

Powell’ın açıklamalarının ardından Euro, son bir yılın zirvesini test ederek 1,12 seviyesini gördü. Aynı dönemde ons altın 2 bin 518 dolara, Bitcoin ise 63 bin 874 dolara yükseldi. Dolar endeksi (DXY) ise 100,50 seviyesine geriledi. Para piyasaları uzmanı İslam Memiş, bu hareketlenmelerin piyasada yeni bir dönemin başlangıcı olduğunu vurguladı.

"DOLAR KARŞISINDA VARLIKLAR YÜKSELİŞE GEÇTİ"

Memiş, "Genel trend, dolar karşısındaki varlıklarda yukarı yönlü. Yıllık zirveler görülmese de yön artık belli oldu. Şimdi sıra Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) ve diğer merkez bankalarının faiz indirimi kararlarına geldi. Yılın öngörülerimin bazıları gerçekleşti, bazıları ise gerçekleşmek üzere," dedi.

Memiş, finansal piyasalar için yılı erken kapattığını da ekledi.

Bakmadan Geçme