İsrail-Gazze çatışmasında 16. gün!

İsrail-Hamas çatışmaları, İsrail’in 17 Ekim akşamı Gazze’de bulunan hastaneyi vurmasıyla şiddetini artırdı. İsrail’in kara operasyonu hazırlıkları...

İsrail-Gazze çatışmasında 16. gün!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İsrail-Hamas çatışmaları, İsrail’in 17 Ekim akşamı Gazze’de bulunan hastaneyi vurmasıyla şiddetini artırdı. İsrail’in kara operasyonu hazırlıkları sürerken, Gazze’ye bombardıman gece boyu sürdü.

Filistin resmi ajansı WAFA’nın haberine göre, İsrail savaş uçaklarının Gazze Şeridi’nin güneyindeki Han Yunus kentinde sivillerin bulunduğu bir evi bombalaması sonucu biri çocuk, ikisi kadın 4 kişi hayatını kaybetti.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre İsrail ordusunun savaş uçakları ve topçu ateşiyle Gazze’ye gece boyu düzenlediği saldırılarda 100’den fazla Filistinli yaşamını yitirdi.

Çatışmaların 16. gününde yaşananlar şu şekilde:

İsrail ordusu, Gazze Şeridi’nin kuzeyinde kalmayı tercih eden ve güneyine gitmeyen herkesi “terör örgütünün ortağı sayılacağını ve öldürebileceğini” açıkladı.

İsrail ordusu, abluka altındaki Gazze Şeridi’ni 7 Ekim’den bu yana yoğun bombardıman altında tutarken, Gazzeli sivillere yönelik yeni bir katliam mesajı veren bir çağrıda bulundu.

İsrail ordusu tarafından, “acil uyarı” başlığı içeren ve havadan Gazze’nin kuzeyine bırakılan kağıtlarda, bölgedeki sivilleri etnik temizlikle tehdit eden şu ifadeler kullanıldı:

“Gazze Şeridi sakinlerine: Gazze Vadisi’nin kuzeyinde bulunmanız hayatınızı tehlikeye atmaktadır. Gazze Vadisi’nin güneyine gitmeyen ve kuzey bölgesini boşaltmamayı seçen herkes, terör örgütünün ortağı sayılarak öldürülebilir.”

4385 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

İsrail’in abluka altındaki Gazze Şeridi’ne 7 Ekim’den bu yana düzenlediği saldırılarda yoğun sivil kayıpları yaşandı.

Filistin Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, İsrail’in saldırılarında Gazze’de 248 kişinin daha hayatını kaybettiği, yüzlerce kişinin de yaralandığı belirtildi. Buna göre, 7 Ekim’den bu yana aralıksız süren yoğun bombardımanın 15’inci gününde Gazze’deki toplam can kaybı 1756’sı çocuk, 967’si kadın olmak üzere 4 bin 385’e, yaralı sayısı da 13 bin 561’e yükseldi.

Haber

“REFAH SINIR KAPISI AÇILDI”

İsrail´deki ABD Büyükelçiliği, Refah Sınır Kapısı´nın bugün yerel saatle 10.00´da açıldığını duyurdu.

Refah Sınır Kapısı’nın açılacağı bilgisi üzerine ise ABD İsrail Büyükelçiliği tarafından şu açıklama yapılmıştı:

“Gazze ile Mısır arasındaki Refah Sınır Kapısı´nın 21 Ekim Cumartesi günü yerel saatle 10.00’da açılacağı bilgisini aldık. Sınırın açılması halinde, yabancı vatandaşların Gazze’den ayrılmaları için ne kadar süre açık kalacağını bilmiyoruz. Sınırın açılması halinde çok sayıda kişinin sınırı geçmeye çalışacağını tahmin ediyoruz ve Mısır’a girmeye çalışan ABD vatandaşları, sınırın her iki tarafında da kaotik ve düzensiz bir ortamın oluşmasını beklemelidir. ABD hükümetinin Mısır’daki yardımlarına ilişkin güncel bilgileri size bu e-posta adresi üzerinden göndereceğiz. Durum dinamik ve değişken olmaya devam etmektedir ve güvenlik ortamı öngörülemezdir. Sınıra doğru hareket etmeden ya da karşıya geçmeye çalışmadan önce kişisel emniyet ve güvenliğinizi değerlendirmelisiniz. Gazze’den ayrıldıysanız ya da Gazze’de bulunmuyorsanız, lütfen bu mesaja yanıt vererek mevcut konumunuzu bize bildirin.”

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme