İsrail Gazze'deki 'Güvenli bölgeyi' vurdu

İsrail, Gazze'de 'güvenli' olduğunu iddia ettiği El-Mevasi bölgesine saldırdı. Saldırıda en az 71 Filistinlinin hayatını kaybederken...

İsrail, Gazze’de “güvenli” olduğunu iddia ettiği El-Mevasi bölgesine saldırdı. Saldırıda en az 71 Filistinlinin hayatını kaybederken 289 kişinin ise yaralandığı bildirildi.

İsrail ordusunun Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları 281. gününde devam ederken, ordunun bir kez daha sivillere yönelik saldırı düzenlediği ifade edildi. Gazze Sağlık Bakanlığı, saldırıda ölü ve yaralı sayısını açıkladı.

HEDEF ÜST DÜZEY HAMAS YETKİLİSİ

İsrail Ordu Radyosu, saldırının Han Yunus yakınlarında yapıldığını ve hedefin “çok önemli” olduğunu vurgulayarak, hedefin Hamas askeri lideri Muhammed Deif olduğunu belirtti. Deif’in, Han Yunus’un batısındaki insani bölgede saklandığı iddia edildi. Hamas, ölenlerin siviller olduğunu ve bu saldırının gerilimi artıracağını vurguladı.

GÜVENLİ BÖLGE’ İFADESİ

Gazze’deki Sivil Savunma Birimi Sözcüsü Mahmud Basal, İsrail’in saldırıdan önce El-Mevasi bölgesini Filistinliler için ‘güvenli bölge’ olarak sınıflandırdığını hatırlattı. Basal, bombardıman sırasında ölen ve yaralananların çoğunluğunu çocuklar ve kadınların oluşturduğunu belirtti.

HABER MERKEZİ 

Bakmadan Geçme