• Haberler
  • Gündem
  • İsrail savaş kabinesi üyesi Eisenkot ailesi iki kayıp verdi: Oğul ve yeğen Gazze'de öldürüldü

İsrail savaş kabinesi üyesi Eisenkot ailesi iki kayıp verdi: Oğul ve yeğen Gazze'de öldürüldü

İsrail medyasında yer alan haberlere göre, “Yom Yom” gazetesi, Eisenkot ailesinin yaşadığı felaketi duyurarak, “İnanılmaz: Eisenkot...

İsrail medyasında yer alan haberlere göre, “Yom Yom” gazetesi, Eisenkot ailesinin yaşadığı felaketi duyurarak, “İnanılmaz: Eisenkot ailesinde bir felaket daha. Savaş kabinesi üyesi Gadi Eisenkot’un yeğeni, oğlunun öldürülmesinden bir gün sonra Gazze Şeridi’ndeki çatışmalarda öldürüldü.” ifadelerini kullandı.

Gadi Eisenkot’un kız kardeşi Şaron Eisenkot Cohen’in oğlu Maor Meir Cohen, geçtiğimiz cuma günü Gazze’deki çatışmada hayatını kaybetti. İsrail ordusu henüz Cohen’in ölümüne dair resmi bir açıklama yapmazken, aile iki kayıp birden yaşamanın acısıyla baş başa kaldı.

Gazze Şeridi’ndeki çatışmalarda hayatını kaybeden Eisenkot’un oğlu Gal Meir Eisenkot’un ölümü daha önce Kanal 13 televizyonu tarafından duyurulmuştu. Gal’ın, Cibaliya eteklerindeki bir tünelde meydana gelen patlamada ağır yaralandığı ve hastanede yaşamını yitirdiği belirtilmişti. İsrail, bu çatışmalarda hayatını kaybeden Eisenkot ailesine başsağlığı dilerken, olayla ilgili detaylı bir soruşturmanın sürdüğü belirtildi.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme