İstanbul'da şiddetli yağmur başladı

İstanbul'da sağanak yağış alarmı: Meteoroloji ve AKOM'dan peş peşe uyarılar

İstanbul’da beklenen kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış etkisini göstermeye başladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), İstanbul’un batı ve kuzey kesimleri ile boğaz çevresinde yerel olarak kuvvetli yağışların devam edeceği konusunda uyarılarda bulundu. Yağışlar nedeniyle ani sel, su baskını, yıldırım, dolu, kuvvetli rüzgar ve fırtına riskine karşı vatandaşların dikkatli olması istendi.

İstanbul'da şiddetli yağmur başladı

Yoğun Yağış İstanbul’u Etkisi Altına Aldı

Dün sabah saatlerinde başlayan yağışlar, Kabataş, Karaköy ve Eminönü başta olmak üzere İstanbul’un birçok semtinde hayatı olumsuz etkiledi. Şiddetli yağışlar, tramvay ve teleferik seferlerinde aksamalara neden olurken, bazı sokak ve caddeler göle döndü.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul için yeni bir uyarı yayınlayarak, özellikle batı ve kuzey kesimlerde yerel olarak kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışların devam edeceğini belirtti. Saat 15.00’e kadar geçerli olan uyarıda, yağışların ani sel, su baskını, yıldırım, dolu, kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtınaya yol açabileceği ifade edildi. Vatandaşların bu tür olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği vurgulandı.

İBB’den Kritik Saat Uyarısı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) de bir açıklama yaparak, AKOM verilerine göre gök gürültülü sağanak yağışın 15.00’e kadar İstanbul’un batı ve kuzey kesimlerinde ve boğaz çevresinde kuvvetli şekilde devam edeceğini bildirdi. Olası olumsuz durumlar için vatandaşlardan ALO 153 üzerinden iletişime geçmeleri istendi.

Cadde ve Sokaklar Sular Altında Kaldı

Yağışların şiddeti, özellikle Sultangazi’de caddeleri ve sokakları sular altında bıraktı. İsmetpaşa Caddesi’nin yağış sonrası göle döndüğü, araçların ve yayaların zor anlar yaşadığı görüldü.

Trafik Kilitlendi, Alt Geçitler Suyla Doldu

Sağanak yağış, Avrupa Yakası’nda Taksim, Yenibosna, Beşiktaş, Bahçelievler ve Fatih’te de etkili oldu. Yağış nedeniyle trafikte yoğunluk oluşurken, Bayrampaşa’da bir alt geçidin suyla dolması sonucu ulaşımda aksaklıklar yaşandı. Sürücüler, yağmur nedeniyle yavaş ilerlemek zorunda kalırken, yağmurdan korunmak isteyen vatandaşlar iş yerlerinin tentelerinin altına sığındı. Toplu taşıma kullananlar ise sağanak nedeniyle istasyonlarda mahsur kaldı.
Anadolu Yakası’nda da Üsküdar, Ümraniye ve Kadıköy’de sağanak yağış aralıklarla devam ediyor. Kentin çeşitli bölgelerinde yollar ve alt geçitler su birikintileriyle doldu.

Bazı Seferler İptal Edildi

Hava muhalefeti nedeniyle TF1 Maçka-Taşkışla ve TF2 Eyüp-Piyer Loti Teleferik hatlarında seferler iptal edildi. İstanbul’daki sağanak yağışın etkisinin gün boyunca devam etmesi bekleniyor. Vatandaşların olası olumsuzluklara karşı tedbirli olması gerektiği bir kez daha hatırlatıldı.

Bakmadan Geçme