İstanbul' un yağmuru bizi serinletecek

İstanbul Valiliği ve Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bu akşam saatlerinden itibaren Silivri ve Çatalca'da kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış uyarısında bulundu.

Sel, su baskını, yıldırım ve dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.
İstanbul Valiliği, akşam saatlerinde İstanbul’un batısında kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini açıkladı.

İstanbul Valiliği ve Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bu akşam saatlerinden itibaren İstanbul'un batısında beklenen şiddetli sağanak yağışlar için uyarıda bulundu. Silivri ve Çatalca gibi batı bölgelerinde etkili olması beklenen yağışların, gök gürültülü sağanak şeklinde olacağı ve bölgede yaşayan vatandaşların dikkatli olmaları gerektiği vurgulandı.
Valilik tarafından yapılan açıklamada, "Meteoroloji’ye göre; akşam saatlerine kadar İstanbul'un batısında (Silivri ve Çatalca) yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar ve dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" ifadeleri kullanıldı. Bu uyarının, özellikle akşam saatlerine kadar olan zaman dilimi için geçerli olduğu belirtildi.

METEOROLOJİ'DEN AÇIKLAMA  GELDİ

Meteoroloji Genel Müdürlüğü de benzer bir açıklama yaparak, "Yapılan son değerlendirmeler ve meteoroloji radarı verilerine göre; akşam saatlerine kadar Kırklareli ve Tekirdağ çevreleri ile İstanbul'un batısında yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar ve dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" dedi.

HABER MERKEZİ 

Bakmadan Geçme