• Haberler
  • Genel
  • “İstanbul’da 2030 yılına kadar yüzde 64 olasılıkla 7’nin üzerinde bir deprem olacaktır”

“İstanbul’da 2030 yılına kadar yüzde 64 olasılıkla 7’nin üzerinde bir deprem olacaktır”

Kahramanmaraş’ta gerçekleşen ve 11 ili etkileyen depremlerden sonra gözler İstanbul’a çevrildi. Uzun yıllardır uzmanlar büyük İstanbul depremi hakkında uyarılarda bulunurken 6 Şubat’ta yaşanan felaketten sonra İstanbul depreminin büyüklüğü ve zamanına yönelik sorular yine gündeme oturdu.

“İstanbul’da 2030 yılına kadar yüzde 64 olasılıkla 7’nin üzerinde bir deprem olacaktır”
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 11 ili etkileyen depremlerde yaşanan felaketlerden sonra, uzmanlar tarafından altı önemle çizilen büyük İstanbul depremi ve ardından yaşanabilecek yıkım, toplumda bir kez daha büyük korku yarattı. Haber Global’e konuşan Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Doğan Kalafat beklenen  İstanbul depremiyle alakalı açıklamalar yaptı. Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Doğan Kalafat, İstanbul depremine yönelik açıklamalarında şunları söyledi:

“Kuzey Anadolu Fay Hattı’nın orta kesiminde de bir deprem olabilir. Marmara Denizi kaynaklı bir deprem olacaktır. Bunun tehlikesi bellidir Marmara’da,  fay oradan geçti buradan geçti konuşmamıza gerek yok. Marmara Denizi’nin içerisinde geçen bir kol. Bu kol 7’nin üzerinde bir deprem üretecektir. Bunun yeri bellidir ama zamanını söyleyebilmemiz mümkün değil. Yalnızca yapabildiğimiz istatiksel çalışmalardır. Bu da işte 2030’a kadar yüzde 64 olasılık, 2050’ye kadar yüzde 75 olasılık 2090 kadar yüzde 95 olasılıkla bu deprem olacaktır.”

Haber Merkezi

 

Bakmadan Geçme