İstanbul’da fabrika yangını iki gündür sürüyor

İtfaiye ekiplerinin çalışmalarına çok sayıda toplumsal olaylara müdahale aracı (TOMA) ile de destek verildi. Çeşitli ilçe...

İstanbul’da fabrika yangını iki gündür sürüyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İtfaiye ekiplerinin çalışmalarına çok sayıda toplumsal olaylara müdahale aracı (TOMA) ile de destek verildi. Çeşitli ilçe belediyelerine ait su tankerleriyle de su takviyesi yapılan yangında, binanın bazı bölümlerinde çökme yaşandı.

Gıda, plastik, tekstil gibi farklı ürün ve ham maddelerin bulunduğu binanın en üstteki iki katında çökmeler yaşanıyor. Binanın dördüncü, beşinci ve altıncı katlarındaki bazı bölümlerde devam eden küçük çaplı yangınlara müdahale ediliyor devam ediyor.

Yangın çıkan caddeye araçların girmesine izin verilmiyor.

Binanın beşinci ve altıncı katındaki malzemeler yanarken itfaiye ekipleri, ara ara siyah dumanların yükseldiği yangının 44. saatinde söndürme çalışmalarına devam sürdürüyor.

Ekipler, yer yer çökme yaşanan binanın tamamen çökme riskine karşı müdahaleleri dışardan devam ettiriyor. Ekiplere destek olunabilinmesi için yangının çıktığı binanın önüne iş makineleri de getirildi. Çökme yaşanan bazı yerler, itfaiyenin rahat çalışması için iş makineleri yardımı ile kaldırılacak.

Öte yandan, binanın önünde park halinde bulunan 2 minibüs ve hafif ticari aracın binanın çöken kısmının altında kaldığı aktarıldı.

 Su tankeri yardıma giderken kaza yaptı

Yangına müdahale edebilmek için sevk edilen bir su tankeri, Başakşehir Reşat Nuri Güntekin Caddesi’nde kaza yaptı. Islak zeminde geriye doğru kayan tanker, refüje çarpıp makaslama yaparak karşı şeride geçti.

Kazada, ölen ya da yaralanan olmadı.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme