• Haberler
  • Gündem
  • İşte Narin'in anne ve ağabeyinin tam tutuklanma gerekçesi

İşte Narin'in anne ve ağabeyinin tam tutuklanma gerekçesi

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi'nde 8 yaşındaki Narin Güran'ın cinayetinde, anne Yüksel Güran ve ağabeyi Enes Güran'ın tutuklanma gerekçeleri belirlendi.

21 Ağustos'ta kaybolan ve 8 Eylül'de Eğertutmaz Deresi'nde cesedi bulunan küçük Narin'in cinayetiyle ilgili soruşturma Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülüyor.

Soruşturma çerçevesinde 22 şüpheli dün Diyarbakır Adliyesi'ne getirildi. 25 saat süren sorgulama sonrası Narin'in annesi Yüksel Güran, ağabeyi Enes Güran ve amcası Fuat Güran ile iki kuzeni ve yengesi olmak üzere toplam sekiz kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi. Baba Arif Güran dahil dört kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Diyarbakır 4. Sulh Ceza Hakimliği, anne ve ağabeyinin tutuklanmasına ilişkin kararında, "şüphelilerin aşamalarda verdikleri beyanlardaki çelişkiler" ve "kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren delil durumu" gibi gerekçelere dikkat çekti. Kararda, şüphelilerin Narin'in kaybolduğu gün hakkında verdikleri ifadelerin birbirini doğrulamadığı ve adli tıp raporunun henüz gelmediği vurgulandı. Ayrıca, birçok şüpheli ve tanığın çelişkili beyanlar verdiği, bu nedenle delillerin karartılma ihtimalinin bulunduğu ifade edildi.

Hakimlik, adli kontrol önlemlerinin bu durumda yetersiz kalacağı ve şüphelilerin suçlu bulunmaları halinde alacakları ceza miktarını dikkate alarak, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin 5. Maddesi ve 1982 Anayasası'nın 19. Maddesi çerçevesinde kuvvetli suç şüphesine dayalı somut delillerin mevcut olduğuna hükmetti. Bu nedenle, CMK'nın 100. Maddesi gereğince şüphelilerin tutuklanmalarına karar verildi.

Olayla ilgili soruşturma ve yargılama süreci devam etmekte olup, daha fazla bilginin ilerleyen dönemlerde ortaya çıkması bekleniyor.

Bakmadan Geçme