• Haberler
  • Ekonomi
  • İşte Webs Buluşmaları'nın 2.'si 21 Ekim'de ESBAŞ'ta

İşte Webs Buluşmaları'nın 2.'si 21 Ekim'de ESBAŞ'ta

Birleşmiş Milletler You and Woman Organizasyonu'nun desteği ile İşte Webs Buluşmaları'nı başlatan İzmir İş Kadınları Derneği ilk buluşmayı İZBAŞ'ta yapmıştı

Kadınları iş hayatına ve girişimciliğe çekmek, başlamış yatırımların başarısını arttırmak için sürekli yeni projeler ve programlar geliştiren İzmir İş Kadınları Derneği, bu yıl yeni bir proje daha başlattı. Derneğin yeni başkanı Özden Erten ve yönetim kurulunun göreve gelir gelmez hayata geçirdiği İş Dünyasında Web Buluşmaları etkinliği, Birleşmiş Milletler You and Woman Organizasyonu tarafından destekleniyor. 2 ayda düzenlenen etkinliğin ilki İZBAŞ’ta gerçekleşti. İkincisi de 21 Ekim’de ESBAŞ’ta düzenlenecek.

İş  Dünyasında Webs Buluşmaları etkinliğinden You and Woman adına Pınar Akçaöz’ün yetkili olduğunu dile getiren İZİKAD Başkanı Özden Erten,  “İlkini İzmir Serbest Bölgesi İZBAŞ’ta yaptık. Webs ilkeleri nedir, imzacısı nasıl olur. Uygulamaya nasıl girerim, maliyeti nedir? Bunlara cevap ararken, firma yetkililerinin korkularını yenmelerini sağlamaya çalışıyoruz. İyi uygulayan iki firma deneyimlerini anlatıyor. Eğitim bölümü kısa, süreç daha çok deneyim paylaşımı olarak ilerliyor. İZBAŞ’ta Sun Tekstil ve Hugo Boss sürdürülebilirlik yönetimini işledi. Başarılı uygulama oldukları için seçildi” dedi.

İlk etkinliğin hayal ettiklerinden daha güzel bir etkinlik olduğunu vurgulayan Erten, “Hedefe ulaşma çabasında, uygulamada firmalar bazı sıkıntılar yaşıyor. Sorunları aşıyorlar. Bu deneyimi paylaşıyorlar. Herkes birbirinden bir şey öğrendi. Herkes geri bildirim aldı. Serbest bölgelerde devam ediyoruz. Sonra organize sanayi bölgelerinde yapacağız. Gittiğimiz bölgenin dinamiğine, sektörel yapısına göre şekillendiriyoruz sektör seçimlerini. Manisa OSB’de elektronik sektöründen iyi uygulama seçeceğiz. Böyle değiştireceğiz. ESBAŞ’ta çok farklı sektörler var. Ona göre şekillenecek. Oranın yönetimiyle birlikte kurguluyoruz. Katlanan bir etki yaratmaya çalışıyoruz. Webs imzacısı firmaları farklı uygulamalarla tanıştırıyoruz. Hiç imzacı olmayanları imzacı olmaya teşvik ediyoruz. Sorunlarında rehberlik ediyoruz. Tedarikçilerini de bu uygulamaya teşvik etmelerinde aslıda etkileyici rol da oynuyoruz. Tedarikçilerini de webs imzacısı olmaya teşvik ediyorlar” diye konuştu.
 

Bakmadan Geçme