• Haberler
  • Ekonomi
  • İTB Meclisi'ne kadın belediye başkanları damga vurdu

İTB Meclisi'ne kadın belediye başkanları damga vurdu

İzmir Ticaret Odası'nın Eylül Ayı Meclis toplantısında kentin 8 kadın ilçe belediye başkanı da yer aldı.

İzmir Ticaret Borsası (İTB) Eylül Ayı Meclis Toplantısı, İzQ İnovasyon Merkezi’nde gerçekleşti.

Toplantıda İzmir’in kadın belediye başkanları; Karabağlar Belediye Başkanı Helil İnay Kınay, Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı, Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, Foça Belediye Başkanı Saniye Bora Fıçı, Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, Kınık Belediye Başkanı Sema Bodur, Çeşme Belediye Başkanı Lâl Denizli'de yer aldı.

Meclis Başkanı Ömer Suha Tuncer, yaptığı açılış konuşmasında belediye başkanlarının kadın olmasının gurur verici olduğunu belirterek, "İzmir'in tarihinde bu güne kadar hiç kadın belediye başkanı seçilmemişti. İlçe belediyelerinde kadın başkanların olması gurur verici. Kadınların siyasetteki yeri, topluma ses olması, demokratik ortamın gelişmesinde kritik önem taşıyor. Gündemimiz yoğun. Verimli bir toplantı olmasını diliyorum" dedi.

İzmir Ticaret Borsası Başkanı Işınsu Kestelli, ise yaptığı konuşmada kadın siyasetçileri de öngörerek, "Seçimleri kazanan 8 kadın belediye başkanının varlığını İzmir için bir fırsat olarak görüyorum" diye konuştu.

Bakmadan Geçme