İYİ Parti adayı iktidara yarar

Kamuoyu araştırmacısı Mehmet Ali Kulat, İYİ Parti'nin genel seçimlerde aday çıkartması durumunda denklemin değişeceğine ve sonucun iktidara yarayacağına dikkat çekti.

İYİ Parti adayı iktidara yarar
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in sert açıklamalar ile bir yıldır beraber çalışmalar yaptığı Altılı Masa’yı hedef almasının ardından kamuoyu araştırmacısı Mehmet Ali Kulat, değerlendirmelerde bulundu. Kulat, İYİ Parti’nin genel seçimlerde aday çıkardığı takdirde denklemin değişeceğini ve sonucun iktidara yarayacağını kaydetti. Kulat, öte yandan süreç düzgün yürütülmesi halinde Kemal Kılıçdaroğlu ile seçimin kazanılabileceğini dile getirdi.

 Gönül kırmamak

 Vatandaşta ‘muhalefetin kendi içinde koalisyonu iyi değil’ algısı oluştuğunu söyleyen Mehmet Ali Kulat,“Ama Türkiye burası, çok daha büyük bir olay olursa gölgesinde kalır. Tümüyle unutulur demiyorum, gölgesinde kalır. Ama şu unutulmamalı, İYİ Parti’nin asgari yüzde 15 oyu var, aday çıkarırlarsa denklem tamamen değişir ve bu muhalefete değil iktidara yarar. Şu anda Cumhur İttifakı’nın ilave bir şey yapmasına gerek yok, rakipleri oyundan çıkıyor. Sağ seçmenin oy kullanmasını kolaylaştıracak bir belirginleşme ile sol seçmenin gönlü kırılmadan süreç yönetilirse Kemal Kılıçdaroğlu ile seçim kazanılır” dedi.

 

HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme