• Haberler
  • İzmir
  • İYİ Parti İzmir İl Başkanı Bezircilioğlu, 'İzmir 'İYİ' belediyeciliği ile tanışacak'

İYİ Parti İzmir İl Başkanı Bezircilioğlu, 'İzmir 'İYİ' belediyeciliği ile tanışacak'

Sıla ARABACIOĞLU/YENİ İZMİR-İYİ Parti İzmir İl Kongresi’nde rakibi Ülkü Doğan’ı 14 oyla geride bırakarak il başkanı...

İYİ Parti İzmir İl Başkanı Bezircilioğlu, 'İzmir 'İYİ' belediyeciliği ile tanışacak'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sıla ARABACIOĞLU/YENİ İZMİR-İYİ Parti İzmir İl Kongresi’nde rakibi Ülkü Doğan’ı 14 oyla geride bırakarak il başkanı seçilen Sinan Bezircilioğlu, mazbatasını aldı. Resmi olarak ‘il başkanı’ sıfatı ile ilk kez konuşan Bezircilioğlu, İzmir’de İYİ Parti olarak birinci olacaklarını söyledi ve “İzmir, belediye hizmeti görüyor ama İYİ Parti aldığında daha iyi bir hizmet görecek. İzmir’i ‘İYİ’ belediyeciliği ile tanıştıracağız” ifadelerini kullandı. Bezircilioğlu’nun konuşmasının ardından devir teslim töreni gerçekleştirildi.

‘İZMİR’DE BİRİNCİ OLACAĞIZ’

Bezircilioğlu, güzel, nezih, verimli bir kongre dönemi yaşadıklarını dile getirerek, “Teşkilatlarımız, kongre döneminde dinamizm kazandı. Parti içi hareketlilik hat safhaya ulaştı. Bundan sonra bu dinamizmin bu hareketi bu enerjiyi İYİ Parti İzmir ailesi olarak Mayıs’ta yapılacak genel seçimler öncesi sahaya yansıtarak İYİ Partimizi İzmir’de birinci parti yapmak en büyük hedefimizdir. Bunu sahada başaracak olan kıymetli teşkilatlarımızdır. Bu parti iktidara teşkilatlarımızın omzunda yürüyecektir. Yeni dönemde herkesi kucaklayarak iktidara yürüyeceğiz” dedi.

‘MÜSAVAT AĞABEY’

Konuşmasının ardından basın mensuplarından gelen soruları cevaplayan Bezircilioğlu, TBMM Grup Başkanvekili ve İYİ Parti İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu’nun kongrede sarf ettiği sözler ile ilgili konuştu. Kongrede söyleyen sözlerin kongrede kalacağını belriten Bezircilioğlu, “Müsavat ağabeyimiz, bizim milletvekilimiz ve grup başkanvekilimiz. Kendisi bizim bir büyüğümüzdür, saygı ve sevgimiz sonsuzdur. Kendisi ile İzmir için el ele verip birinci parti olacağız” diye konuştu.

Bezircilioğlu, kongrelerden sonra ekip olarak İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile görüşeceklerini söyledi.

‘HAKKINIZI HELAL EDİN’

Düzenlenen devir teslim töreninde konuşan İYİ Parti İzmir eski İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar ise, “Bugün yeni bir dönem başlıyor. Kongremizde iki kardeşimiz yarıştı; bunlardan Ülkü Hanım benim birlikte çalıştığım il başkan yardımcısı arkadaşımdı. Bir diğer aday ise baş danışmanlığımı yapan Sinan kardeşimdi. Kendisini tebrik ediyorum, yeni görevinde birlikte çok büyük işler başaracağını, bu başarısının da İzmir’de yeni bir döneme damga vurmak olduğunu düşünüyorum. Önümüzde iki önemli seçimi karşılayacaklar. Büyüğü cumhurbaşkanlığı ve parlamento yenileme yani milletvekili seçimi.10 ay sonra da yerel seçimleri olacağın tarih olacak. İki büyük seçimin sonucu etkileyecek kadrolarımız oluştu. Bu kadroları iki büyük seçim bekliyor” ifadelerini kullandı.

Kırkpınar, İYİ Parti tarafından sıkça dile getirilen ‘İzmir’ iddiasını yineleyerek, “İzmir’de birinci parti, Türkiye’de birinci parti olacağız inşallah. Hepimizin eşi, çocukları var ama hiçbir sosyal alan ya da mücadele ettiğiniz yoğun çaba harcadığınız alan siyaset kadar meşakkatli değildir. Hepiniz hakkınızı helal edin” açıklamasını yaptı.

Bakmadan Geçme